Έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να αγαπήσουν τα παιδιά το υγιεινό φαγητό - Μην διστάσετε & υπομονή - επιμονή

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, τα παιδιά μπορεί να τρελαίνονται για μπάμιες ή φακές και να πρέπει να τα πιέσουμε για να φάνε τροφές σε «..άκια», όπως πατατάκια, τυροπιτάκια κλπ.

Όμως στον δικό μας κόσμο, το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και ο τρόπος διατροφής του είναι ο βασικός και καθοριστικός παράγοντας του τρόπου διατροφής του ίδιου του παιδιού, εξηγεί η  Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Αλλά επειδή ακόμα και οι γονείς, που φροντίζουν να τρέφονται «υγιεινά», συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να μυήσουν τους μικρούς «γευσιγνώστες» στον τρόπο διατροφής τους, ακολουθούν κάποιες προτάσεις που σίγουρα θα βοηθήσουν:

1. Ενισχύστε τις «υγιεινές» συνήθειες διατροφής και άσκησης, σε όλους όσοι φροντίζουν το παιδί και ενημερώστε τους για τους διατροφικούς κανόνες που ακολουθείτε σαν οικογένεια. Τονίστε ότι πρέπει να τρώμε σωστά, όχι για να είμαστε αδύνατοι, αλλά υγιείς. Συχνά, οι παππούδες και οι γιαγιάδες «κακομαθαίνουν» τα εγγόνια τους και είναι πιθανόν το παιδί να αντιδρά, όταν εσείς σπίτι του έχετε όσπρια, ενώ η γιαγιά πατατούλες τηγανητές και κεφτεδάκια. Το «σωστό» πρέπει να είναι η «καθημερινότητα» με μικρές «αποδράσεις» πού και πού για να σπάμε τη «ρουτίνα».

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ