Μέλι, μαρμελάδα ή φυστικοβούτυρο; Τα 3 κλειδιά του πρωινού για να είστε βασιλιάς το πρωί

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και – κατ’ επέκταση – και από το πρωινό. Άλλωστε, η παροιμία «Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος» κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. 

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας και χαρίζει στον ανθρώπινο οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. 

Τι μπορεί, όμως, να συνοδεύει το ψωμί στο πρωινό μας;

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, ως τρόπος διατήρησης αρχικά των κυδωνιών και στην συνέχεια κι άλλων φρούτων. Οι μαρμελάδες αποτελούν μία από τις κύριες επιλογές μας για πρωινό, κι όχι τυχαία, καθώς έχουν σημαντική διατροφική αξία και συνδέονται με τη μεσογειακή φιλοσοφία και διατροφή. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα, τα οποία απορροφώνται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό, ανεβάζοντας έτσι τη γλυκόζη του αίματος σε υψηλά επίπεδα μέσα σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό τις καθιστά μοναδική πηγή ενέργειας.

ΜΕΛΙ: Το μέλι αποκαλείται η τροφή των θεών και όχι άδικα. Αποτελείται από 70-80% από σάκχαρα, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού απορροφάται άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Το μέλι περιέχει ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στον μεταβολισμό & τη θρέψη, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η κατανάλωση μελιού βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας, λόγω του σιδήρου που περιέχει. Τέλος, έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ: Το φυστικοβούτυρο είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, των καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών και είναι μία εναλλακτική λύση για πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ.

Ευχαριστούμε θερμά την Ευτοπία για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράζονται με τους επισκέπτες του eirinika

Who is who

Η «ΕΥΤΟΠΙΑ» (www.e-utopia.gr) είναι ένα κατάστημα που ασχολείται με την πώληση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα, με άριστες προδιαγραφές, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Στο ταξίδι μας προς την ευτοπία επιλέξαμε παραγωγούς που αντιστέκονται στις σύγχρονες μεθόδους με σκοπό να προσφέρουμε μοναδικές γεύσεις και αρώματα. 

Παρασυρθήκαμε από την ουτοπία για να μεταφέρουμε στον πραγματικό κόσμο την απλότητα των παιδικών μας χρόνων, αλλά πάνω από όλα δουλέψαμε με όρεξη και μεράκι για να σας προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα που μας παρέχει η ελληνική γη. Εσείς;

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ