Πεντανόστιμα muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνες από την top Ντίνα Νικολάου

Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!

Υλικά

    Για 8 μεγάλα muffins (ή 12 μικρότερα)
    1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
    200 ml γάλα
    ½ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο, κρυωμένο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα του σκεύους
    4 μέτριες ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
    2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
    1 κουτάκι βανίλια, σε σκόνη
    2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
    2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
    ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

 Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο, τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύω πολύ καλά.

Βουτυρώνω ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζω το μείγμα εκεί. Ψήνω τα κέικ για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

Who is Who


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ