Και σήμερα ο Γιάννη Γκελντής μαγειρεύει για εσάς μόνο στο Eirinika.gr - Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και πέννες!

Βράζω τις πέννες σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν  aldente (για 7 λεπτά). Τις σουρώνω σε σουρωτήρι και τις κρυώνω με άφθονο τρεχούμενο νερό. Μόλις κρυώσουν καλά τις λαδώνω  και τις ανακατεύω με τα πολύ καλά  ολόκληρα πλυμένα φύλλα από τον βασιλικό και τον δυόσμο.

Βράζω τις πέννες σε καλά αλατισμένο νερό  μέχρι να γίνουν aldente (για 7 λεπτά). Τις σουρώνω σε σουρωτήρι και τις κρυώνω με άφθονο τρεχούμενο νερό. Μόλις κρυώσουν καλά τις λαδώνω  και τις ανακατεύω με τα πολύ καλά  ολόκληρα πλυμένα φύλλα από τον βασιλικό και τον δυόσμο.



Τα σκεπάζω μ,ε μια μεμβράνη και τα τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσουν καλά. Εντωμεταξύ πλένω πολύ καλά όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνω και τα ψιλοκόβω. Σε μια λεκάνη προσθέτω τα λαχανικά μου, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι και αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω τις πένες μέσα στα λαχανικά μου, ανακατεύω και ξανατοποθετώ την σαλάτα μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και πλέον είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

·    Χρόνος προετοιμασίας  : 1 ώρα
·    Χρόνος μαγειρέματος    : 12 λεπτά (7 λεπτά βράσιμο ζυμαρικών)


Τα «δικά μου» μικρά μυστικά:

Μια εναλλακτική λύση της σαλάτας αυτής είναι να ψήσουμε στο γκριλ τις τρίχρωμες πιπεριές και μην σας ξαφνιάσει... και το ραντίτσιο.
Οι τρίχρωμες πιπεριές να ψηθούν σωστά απαιτούν μια ανάλογη προετοιμασία. Το πρώτο στάδιο είναι να πλύνουμε πολύ καλά τις πιπεριές, να τις στεγνώσουμε και ύστερα να τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Το δεύτερο στάδιο απαιτεί τις πιπεριές ζεστές όπως είναι να τις τοποθετούν,ε σε ένα πολιμπάγκ. Με αυτόν τον τρόπο οι πιπεριές μας ιδρώνουν και αποβάλουν από μ΄λονες τους σχεδόν όλη την εξωτερική τους σάρκα. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και την εξωτερική τους σάρκα, τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε στο τρίτο στάδιο στην σχάρα μαζί με το ραντίτσιο φύλλο-φύλλο να ψηθούν.
Εφόσον θέλουμε ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και ακολουθούμε την πιο πάνω συνταγή.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500γρ. ντοματίνια
  • 200γρ. πιπεριές 3 χρώματα
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • ½ ραντίσιο
  • ½ λόλο ρόσο
  • 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 300γρ. πένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5γρ. αλάτι
  • 5γρ. πιπέρι άσπρο
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 10 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

 






Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ