Έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου

Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε λίγο πριν τις 16.30 η σημαία του Πολυτεχνείου. Μπροστά στην πρεσβεία οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, στη συνέχεια δίπλωσαν τη σημαία και αποχώρησαν. 

Την πρεσβεία φυλάσσουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα, οι νέοι που συνόδευσαν τη σημαία σταμάτησαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Πριν την έναρξη της πορείας από αστυνομικούς σε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Μέγαρο Μουσικής.

Στις 17.00 αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν το μεσημέρι, ενώ κλειστή είναι και η οδός Πατησίων. Επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί.

«Ποτέ πια φασισμός», ήταν το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974), Κώστα Μανταίου, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι στο Πολυτεχνείο «απογειώθηκε η ψυχή ενός λαού», στέλνοντας μέχρι σήμερα το μήνυμα της ενεργού συμμετοχής του πολίτη για τη διαμόρφωση της ζωής και της τύχης του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ