Ο Γιάννης Γκελντής μαγειρεύει και σήμερα μόνο στο Eirinika.gr - Ψητό κοτόπουλο με cottage cheese και μυρωδικά

Παίρνω το κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλου και το ανοίγω με ένα καλό μαχαίρι σάν σάντουϊτς για να γίνει πιο λεπτό και να ψήνεται καλύτερα.

Παίρνω το κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλου και το ανοίγω με ένα καλό μαχαίρι σάν σάντουϊτς για να γίνει πιο λεπτό και να ψήνεται καλύτερα.

Τοποθετώ τις μερίδες του κοτόπουλου σε ταψί, λαδώνω ελαφρά, αλατοπιπερώνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στούς 170ο C για 15-20 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύω σε ένα μπολ το cottage cheese μαζί με τα μυρωδικά,το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.


Μόλις το φιλέτο  κοτόπουλο έχει ψηθεί, απλώνω  από πάνω τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνω και ψήνω μέχρι να ψηθεί η ντομάτα μου. Σερβίρω το κοτόπουλο με την ντομάτα και από πάνω προσθέτω τοcottage cheeseανακατεμένο με τα μυρωδικά.

 

 

  • Χρόνος προετοιμασίας  : 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος    : 30 λεπτά

 

 Τα δικά μου «μικρά» μυστικά:

Δεν σημαίνει απώλεια βάρους ότι πρέπει να τρώμε και άγευστα Σε πολλούς ανθρώπους και κυρίως στην γυναίκα μου δεν της αρέσει το στήθος κοτόπουλο. Εδώ θα ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας ξεκοκαλίσει το μπούτι. Μόλις έχει αφαιρέσει το κόκαλο τον παρακαλείτε να σας το χτυπήσει και να σας το περάσει από την μηχανή του σνίτσελ. Με αυτόν τον τρόπο το κοτόπουλο μας γίνεται ομοιόμορφο και ψήνεται στην απαιτούμενη συνταγή πιο σωστά Το μπούτι παραμένει με αυτή την τεχνική πιο ζουμερό και θεωρώ ότι ο φίλος και διατροφολόγος- διαιτολόγος Κώστας Ξένος θα συμφωνήσει ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση θερμίδων σε αυτήν την  συνταγή.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

  • 400γρ.ώριμες τομάτες κομμένες σε φέτες
  • 300 γρ. cottage cheese
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5γρ.ρίγανη – 5γρ.θυμάρι –5γρ. βασιλικό

(καλύτερα φρέσκα και ψιλοκομμένα)

  • 5γρ.αλάτι – 5γρ.πιπέρι μαύρο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ