Story of the day: Αυτό το ηλικιωμένο ζευγάρι ζει μόνο του εδώ και 45 χρόνια χωρίς ηλεκτρικό, tv & νερό

Όταν ξέσπασε ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος το 1936, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την επαρχία για τις πόλεις προς αναζήτηση εργασίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες προέκυψε η απίθανη ιστορία αγάπης του Juan Martin και της Sinforosa Colomer, ενός ζευγαριού που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το μικρό χωριό και έτσι ζουν μόνοι τους τα τελευταία 45 χρόνια.

Το ζευγάρι, ηλικίας 79 και 82 αντίστοιχα, σήμερα, δουλεύει τη γη και φροντίζει μερικές δεκάδες γάτες και σκύλους σε μια πόλη που κατοικούσαν κάποτε 200 άνθρωποι.
Μάλιστα η περίπτωση του ζευγαριού έγινε και ταινία μικρού μήκους, η οποία καταγράφει την απλή αλλά σκληρή ζωή τους στην απομονωμένη πόλη, που βρίσκεται περίπου 100 μίλια από την Βαλένθια, ανατολικά της χώρας.

Ο Juan Martin είπε στους κινηματογραφιστές ότι είχαν μια κόρη που δυστυχώς πέθανε σε ηλικία 12 ετών, πριν από 36 χρόνια. Βλέποντας τους άλλους κατοίκους να φεύγουν, οι ίδιοι θέλησαν να μείνουν κοντά στον τάφο του παιδιού τους και έτσι η ζωή τους πήρε αυτή την πορεία, της μοναξιάς.


Σήμερα, ζουν χωρίς τηλέφωνο, τηλεόραση, ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό. Έχουν ένα παλιό αυτοκίνητο για να τους μεταφέρει στην πλησιέστερη πόλη, αλλά μοιάζουν αρκετά ικανοποιημένοι με την απλή ζωή τους. «Έχουμε πολλά να κάνουμε με τα ζώα και τις κερασιές μας», λένε.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ