Ποια είναι τα οφέλη του ποδηλάτου στη ζωή και την υγεία μας; - Δείτε εδώ!

Αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα έχουν κατασκευάσει ποδηλατοδρόμους στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων. Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει από τα πιο οργανωμένα δίκτυα ποδηλατοδρόμων και σε συνδυασμό με τα δημοτικά ποδήλατα κάνει ελκυστικό αυτό το μέσο.

Πολλοί θεσσαλονικείς χρησιμοποιούν καθημερινά τα ποδήλατα τους, διασχίζοντας την παραλιακή, περνούν από την Αριστοτέλους , ανηφορίζουν από την Εθνικής Αμύνης, κάνουν τον γύρο της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ από την Αγίου Δημητρίου. Μήνυμα ελπιδοφόρο ότι το ποδήλατο αρχίζει να γίνεται καθημερινή συνήθεια και όχι απλώς χόμπι.


Τα οφέλη από τη χρήση του ποδήλατου είναι πολλά, ποια όμως είναι αυτά:
• Βελτιώνει την υγεία μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αερόβια γυμναστική συμβάλει στη σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους και στη διατήρηση του σε φυσιολογικά επίπεδα, στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση του άγχους.
• Εξοικονόμηση χρημάτων. Το ποδήλατο δεν απαιτεί την αγορά καυσίμων για να λειτουργήσει, δεν θέλει ακριβό service, δεν χρειάζεται παρκινγκ , μπορείς να το βάλεις και εντός του σπιτιού σου.
• Εξοικονόμηση χρόνου. Αποφεύγω το μποτιλιάρισμα σε ώρες αιχμής και δεν χρειάζεται η εύρεση αρκετού χώρου για στάθμευση άρα εξοικονόμηση χρόνου. Φυσικά κάνουμε λόγο για κοντινές αποστάσεις και όχι πάνω των 4-5 χιλιομέτρων.
• Συμβάλει στη βελτιώσει το περιβάλλοντος. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας. Το ποδήλατο χωρίς μηχανή εσωτερικής καύσης δεν εκπέμπει καυσαέρια, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει την ήδη άσχημη κατάσταση της ατμόσφαιρας και ειδικά στη Θεσσαλονίκη που το πρόβλημα είναι έντονο.


Δεν χρειάζονται και πολλά επιχειρήματα για να πειστούμε ότι το ποδήλατο γίνεται το ιδανικότερο μέσο μεταφοράς για όλες τις ηλικίες και ειδικά όταν οι υποδομές, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το επιτρέπουν. Ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, αξίζει με κατάλληλο εξοπλισμό (αδιάβροχο), να χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατο και να γλυτώσουμε από εκνευρίστηκες καταστάσεις όπως το μποτιλιάρισμα. Χρησιμοποιούμε ποδήλατο βελτιώνουμε την υγεία μας, προστατεύουμε το περιβάλλον μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ