7 + 1 ευεργετικές ιδιότητες του νερού με λεμόνι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τον οργανισμό μας από το νερό. 

Είναι το βασικό συστατικό μας, άρα είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τις ποσότητες νερού που καταναλώνουμε καθημερινά. Οι ειδικοί λένε ότι για να νιώθουμε καλά και να είμαστε υγιείς χρειαζόμαστε 8 ποτήρια νερό την ημέρα και το καλοκαίρι ίσως και περισσότερα. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι, αντί για νερό, πίνουμε αναψυκτικά και καφέδες, τα οποία μας αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι το νερό είναι άοσμο και δεν έχει γεύση, οπότε δεν το έχουμε στο μυαλό μας σαν κάτι λαχταριστό και για αυτό ξεχνάμε να πιούμε. Αν όμως ρίξουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι, αυτόματα το νερό αποκτά γεύση και ένα ελαφρύ άρωμα και έτσι τα 8 ποτήρια την ημέρα γίνονται παιχνιδάκι! Και εκτός από αυτό, το νερό με λεμόνι προσφέρει στον οργανισμό μας αρκετά ευεργετικά πλεονεκτήματα!

Μας βοηθάει να χάσουμε βάρος γρηγορότερα
Η αρμονία και η ισορροπία είναι δύο απαραίτητα συστατικά της ζωής μας, ειδικά όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Τα λεμόνια είναι αλκαλικά και οι ειδικοί λένε ότι οι αλκαλικές δίαιτες αδυνατίζουν. Επίσης, περιέχουν πηκτίνη που βελτιώνει και ενεργοποιεί το πεπτικό μας σύστημα και μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι πιο γρήγορα. Αν σκεφτούμε ότι πίνουμε νερό με λεμόνι και όχι αναψυκτικά και χυμούς που περιέχουν ζάχαρη, τότε έχουμε ακόμα μικρότερη πρόσληψη θερμίδων.

Επιταχύνει την Ανάρρωση
Μια άλλη ιδιότητα των λεμονιών είναι ότι επουλώνουν πληγές. Το ασκορβικό οξύ είναι απαραίτητο για υγιή και δυνατά οστά, χόνδρους και άλλους συνδετικούς ιστούς.

Καθαρή επιδερμίδα γεμάτη λάμψη
Το λεμόνι είναι γεμάτο βιταμίνες (ειδικά C) και αντιοξειδωτικά. Αυτός είναι ένας ιδανικός συνδυασμός που καταπολεμά τις πανάδες και τις ρυτίδες του δέρματος. Η επάλειψη του δέρματος με χυμό λεμονιού μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες ενώ η κατανάλωση νερού με λεμόνι έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την επιδερμίδα.

Μας προσφέρει επιπλέον Ενέργεια
Επειδή το λεμόνι είναι γεμάτο βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, προσφέρει στον οργανισμό μας δύναμη και ενέργεια. Το νερό με λεμόνι μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το στρες και να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας κατάσταση, εξαιτίας των αρνητικών ιόντων που περιέχει το λεμόνι.

Διαβάστε όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ