Νέοι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί: Νεκροί μια έγκυος Παλαιστίνια, η 3χρονη κόρη της & δυο έφηβοι

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε πως η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν ηλικίας 30 ετών και έγκυος, ενώ η κόρη της ήταν 3 ετών. 

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε με ανακοίνωση του πως οι αεροπορικές του δυνάμεις στόχευαν δύο αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα που έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος το Σάββατο και την Παρασκευή.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας που αναχαιτίστηκε κοντά στην νότια πόλη του Ισραήλ Ασκελόν. Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως επιρρίπτει στην Χαμάς την ευθύνη για οποιεσδήποτε επιθέσεις προέρχονται από την Λωρίδα της Γάζας.

Σε 12 μέρες αιματοχυσίας, 22 Παλαιστίνιοι και 4 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και σε πόλεις του Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα τελευταία επεισόδια βίας αποτελούν μια νέα ιντιφάντα, μετά τις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.

Νεκροί και 2 έφηβοι

Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν το Σάββατο από πυρά Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Με τον θάνατο των Μαρουάν Νταρμπάχ, 13 ετών και ενός άλλου ανήλικου, ενός 15χρονου τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, αυξάνεται στους εννέα ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή που ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Νωρίτερα, ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις Ισραηλινούς αστυνομικούς, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες συναδέλφων τους, ανακοίνωσε το Σάββατο η ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό συνέβη στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο δράστης, που περιγράφεται ως «Άραβας τρομοκράτης», τραυμάτισε σοβαρά τον έναν αστυνομικό και πιο ελαφρά τους άλλους δύο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ