Ο Larry King από το CNN στο Russia Today, και ο Χατζηνικολάου στο Star...

Ο πολυβραβευμένος Larry King θα παρουσιάζει ένα καθημερινό talk show στο Russia Today, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα

Εδώ και 56 χρόνια το όνομά του και η διάσημη φιγούρα του με τις τιράντες και τις πολύχρωμες γραβάτες είναι συνυφασμένη με τα νυχτερινά talk show που σπάνε όλα τα κοντέρ και τα ρεκόρ τηλεθέασης.



Ο αειθαλής Larry King έζησε πάνω από μισό αιώνα μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο. Ήταν αυτός που “υπέγραψε” την μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη πολιτική τηλεοπτική εκπομπή, το θρυλικό πλέον Larry King Live στο CNN, που βγήκε στον αέρα το 1985 και δεν σταμάτησε παρά το 2010, όταν ο οικοδεσπότης αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Αλλά ένας δημοσιογράφος που έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50.000 συνεντεύξεις, έχει συνομιλήσει με ΟΛΟΥΣ τους Προέδρους των ΗΠΑ από τον Νίξον και μετά και έχει σαρώσει τα δημοσιογραφικά βραβεία, δεν μπορεί να κάτσει για πολύ στο σπίτι και στη σύνταξη.

Ο Larry King επιστρέφει στην τηλεοπτική οθόνη των Αμερικανών. Αλλά από το πιο απρόσμενο μετερίζι.

Όπως γράφει το protothema.gr, η ανακοίνωση που έφτασε την Τετάρτη στα δημοσιογραφικά γραφεία δεν επέτρεπε κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Συγκεκριμένα έγραφε:

“Ο πολυβραβευμένος Larry King θα παρουσιάζει ένα καθημερινό talk show στο Russia Today, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα...”

Οι... διάσημες τιράντες βρήκαν στέγη στο RT America, στο ανερχόμενο τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικών συμφερόντων που φιλοδοξεί να μεταφέρει στη Δύση την “οπτική γωνία”της Ρωσίας για τα γεγονότα.

Ο Larry King είναι αυτός που θα βοηθήσει το RT να γίνει το CNN της Ρωσίας...

...και ο Χατζηνικολάου στο Star...

Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση για να επιβεβαιωθεί και τυπικά η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στην τηλεόραση από τη συχνότητα του Star! Η συμφωνία των δύο πλευρών θεωρείται πια δεδομένη. Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε το «ναι» στην πρόταση των ιδιοκτητών του Star, για να αναλάβει σε πρώτη φάση μια δημοσιογραφική εκπομπή στο νέο πρόγραμμα -με πιθανή συμμετοχή αργότερα και στις ειδήσεις.



Η υλοποίηση του σχεδίου έλευσης Χατζηνικολάου στο Star είχε ξεκινήσει από το τέλος του προηγούμενου χρόνου. Το σχέδιο δεν βρήκε τότε τον δημοσιογράφο αρνητικό, όμως οι συνθήκες εκείνη την περίοδο δεν κρίθηκαν οι κατάλληλες για να δώσει τη συγκατάθεσή του στην προοπτική επιστροφής στην τηλεόραση.

Η ιδέα, όμως, δεν εγκαταλείφθηκε, αντιθέτως παρέμεινε ενεργή, μαζί με την επιδίωξη της ιδιοκτησίας του Star για τη ριζική ανανέωση του σταθμού. Η συμφωνία με τον Ν. Χατζηνικολάου, άλλωστε, καταδεικνύει ότι το Star θέλει να επενδύσει εκ νέου στον τομέα της ενημέρωσης, ενισχύοντας το δημοσιογραφικό προφίλ του και ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, που δεν φαίνεται πια να ευνοεί το life style.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ