Εξαφανίστε ρυτίδες και πανάδες με φυσικά καλλυντικά - Συνταγή από την μοναδική Μαρίνα Σεραφειμίδου

Μας ταλαιπωρούν, μας αγχώνουν, μας ωθούν στην αγορά και χρήση πανάκριβων προϊόντων ομορφιάς. Κι όμως υπάρχουν φυσικοί και οικονομικοί τρόποι για να απαλλάξετε το πρόσωπό σας από τα σημάδια του χρόνου και τις ανομοιομορφίες χρώματος. 

Σας δείχνουμε μερικές από τις πιο απλές και φυσικές μεθόδους!

Από την Φυσιοπαθητικό -  Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου
 

Για τις πανάδες·

  • Λεμόνι: Πάρτε ένα φρέσκο λεμόνι και ρολάρετέ το για λίγα δευτερόλεπτα, πιέζοντας πάνω σε μία σταθερή επιφάνεια, ώστε να μαλακώσει –έτσι θα βγάλει πιο εύκολα και περισσότερο χυμό. Κόψτε το και στύψτε το σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτηράκι. Βουτήξτε μία μπατονέτα στον χυμό και εφαρμόστε λίγες σταγόνες πάνω στα σημεία που θέλετε. Αφήστε τον χυμό να στεγνώσει πάνω στο δέρμα σας και έπειτα ξεβγάλετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία πρωί και βράδυ ώσπου τα σκούρα σημεία να εξαφανιστούν.

  • Scrub εσπεριδοειδών: Διαλύστε 1 κουταλάκι γάλα σε σκόνη σε 1 κουταλάκι νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι χυμό από το αγαπημένο σας εσπεριδοειδές φρούτο. Ανακατέψτε καλά, ώσπου να έχετε μία απαλή πάστα. Απλώστε στο πρόσωπο, κάνοντας ήπιο μασάζ και έπειτα ξεβγάλτε καλά με καθαρό νερό.
  • Βιταμίνη Ε: Αναμείξτε καθαρή βιταμίνη Ε (μία αμπούλα) σε λίγο λάδι (κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο, σησαμέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι) και εφαρμόστε τοπικά, στα σημεία όπου υπάρχουν δυσχρωμίες. Με καθημερινή εφαρμογή, οι πανάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  •  Παπάγια: Κόψτε μία λεπτή φέτα από μία φρέσκια παπάγια (καλύτερα όταν είναι ακόμα λίγο άγουρη, αλλά και η ώριμη είναι αποτελεσματική), αφαιρέστε τα σπόρια και τοποθετήστε την πάνω στο σκούρο σημείο του προσώπου σας. Αφήστε την εκεί για 20-30 λεπτά, ώστε να ενεργήσουν όλα τα ευεργετικά συστατικά του φρούτου: βιταμίνες Ε και C και το ένζυμο papain. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε το 2 φορές τη μέρα, ώσπου τα σημάδια να υποχωρήσουν.
  • Για τις ρυτίδες·         Ασπράδια αβγών: Χτυπήστε σε απαλή μαρέγκα τα ασπράδια 2 αβγών (κατά προτίμηση βιολογικών) και απλώστε τη στο πρόσωπο, δίνοντας έμφαση στα σημεία όπου είναι πιο έντονες οι ρυτίδες. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε το πρόσωπό σας. Το δέρμα σας θα δείχνει πιο νεανικό και σφριγηλό.
  • Ανανάς: Η βιταμίνη C σίγουρα βοηθά και στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Ένας εύκολος τρόπος εφαρμογής της στο δέρμα σας είναι να τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας φέτες φρεσκοκομμένου ανανά. Αφήστε να μείνουν εκεί για περίπου 20 λεπτά και έπειτα ξεβγαλθείτε.
  • Ύπνος ανάσκελα: Κι όμως! Το να κοιμάστε ανάσκελα βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων! Ο ύπνος στο πλάι προκαλεί περισσότερες ρυτίδες στα ζυγωματικά και το πηγούνι, ενώ όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα δημιουργούνται ρυτίδες στο μέτωπο.

  • Ντομάτα: Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και η αντιοξειδωτική της δράση κάνουν την ντομάτα χρήσιμη και για τις ρυτίδες! Αναμείξτε λίγη υγρή γλυκερίνη με μία ποσότητα από ντοματοχυμό και, με τη βοήθεια ενός δίσκου ντεμακιγιάζ, απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε για λίγο και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. 
  • Λάχανο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C και Κ, που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα ως εξής: Ψιλοκόβετε ένα κομμάτι λάχανο (θα χρειαστείτε περίπου 1 φλιτζάνι) και το αναμειγνύετε με 2 κουταλάκια ρυζάλευρο και 1 ασπράδι αβγού. Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήνετε για περίπου 15 λεπτά, να στεγνώσει. Έπειτα, το αφαιρείτε, κάνοντας παράλληλα ήπιο μασάζ. Ξεβγάζετε το πρόσωπο και στεγνώνετε ταμπονάροντας με καθαρή πετσέτα. Απλώνετε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα.

Basic tip

Εννοείται ότι καμία φυσική ή χημική θεραπεία δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιδερμίδα σας αν δεν κοιμάστε καλά, αν δεν πίνετε αρκετό νερό, αν καπνίζετε και αν ακολουθείτε μία διατροφή φτωχή σε φρούτα και λαχανικά.

Λοσιόν για τις λεπτές γραμμές έκφρασης

Υλικά: 1/4 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλάκι ροδόνερο

Αναμιγνύετε τα υλικά και τα βάζετε σε μικρό μπουκάλι. Το χρησιμοποιείτε σαν serum νυχτός ή μπορείτε να το βάλετε κάτω από την κρέμα ημέρας αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα. Ανακινείτε πριν από κάθε χρήση.

Κρέμα σύσφιγξης για τον λαιμό

Υλικά: 2 κουταλιές έλαιο σόγιας, 1 κουταλιά λάδι καρύδας, 2 κουταλάκια ροδακινέλαιο, 1 κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο και 1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε

Σε καθαρό μπολ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αφαιρείτε το μείγμα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς και είναι έτοιμη για επάλειψη στον λαιμό. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε και σαν κρέμα νύχτας για το πρόσωπο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ