Πάτρα: Νέα μαρτυρία για την τραγωδία με τους 3 νεκρούς φοιτητές - Έχασε τον προσανατολισμό του ο οδηγός;

Η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι λόγω της συννεφιάς αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν οι παράγοντες που συνέτειναν στην πτώση του ΙΧ στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα τρεις νέοι άνθρωποι να βρουν τον θάνατο, σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει τη χώρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών το επικρατέστερο σενάριο είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου να έχασε τον προσανατολισμό του και να οδήγησε το όχημα στην θάλασσα μπερδεύοντας τα όρια στεριάς και νερού. Υπάρχει μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας που καταδεικνύει ότι ο οδηγός μπέρδεψε τα όρια, μιας και το όχημα ενώ ακολουθούσε κανονική πορεία ξαφνικά βρέθηκε στο νερο χωρίς να στρίψει. 

Το όχημα είχε σταθμεύσει μπροστά από το πλοίο Ionian Quenn και κινήθηκε προς την έξοδο της Γούναρη. Στο ύψος των κρατητηρίων του Λιμεναρχείου εκεί όπου σταθμεύουν πολλά οχήματα βρεθηκε στο νερό χωρίς να λοξοδρομήσει. Μία πρωτη εξήγηση είναι ότι προκλήθηκε σύγχυση στον οδηγό γιατί η θάλασσα ήταν φουσκωμένη και δεν ήταν ξεκάθαρα τα όρια. Ο οδηγός του ΙΧ έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ και ακόμα δεν έχει καταφέρει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη.

Οι λιμενικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους αναζήτησαν οπτικό υλικό από την κάμερα που υπάρχει έξω από τα κρατητήρια του Λιμενικού, που στεγάζονται στο παλιό λιμάνι. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί δεν βοηθούν στην πρόοδο των ερευνών.

Οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας, αναμένεται να παραδώσουν σε περίπου ένα μήνα το πόρισμά τους, για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να έχουν ικανό χρόνο στην διάθεσή τους, ώστε να εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που θα συλλέξουν και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν τυχόν νέα ευρήματα, που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των ερευνών.

Θρήνος στις κηδείες των δύο φοιτητών στην Πάτρα

Γονείς, παιδιά, αστυνομικοί και πλήθος κόσμου, άνω των 2.000 ατόμων, θεώρησαν καθήκον τους να στηρίξουν τις δύο οικογένειες, παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, που προσπάθησε να δώσει κουράγιο στους τέσσερις γονείς, που έζησαν το χειρότερο. Να φεύγουν πρώτα τα παιδιά τους και μάλιστα τόσο νέα και τόσο τραγικά...

 

Πηγή: PatrasTimes, Εφημερίδα Espresso, Εφημερίδα Κόσμος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ