Ένοχος ο κοκκινομάλλης μανιακός που θα σκότωνε Κάρολο & Ουίλιαμ για να γίνει ο Χάρυ Βασιλιάς‏

Ένας 37χρονος Βρετανός που αισθανόταν περιθωριοποιημένος επειδή είχε... κόκκινα μαλλιά, κρίθηκε ένοχος σήμερα για την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ προκειμένου να γίνει βασιλιάς μια μέρα ο επίσης κοκκινομάλλης πρίγκιπας Χάρι.
 

Ο Μαρκ Κόλμπορν, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο δικαστής Τζον Μπίβαν είπε ότι η ποινή που θα επιβληθεί σε αυτόν τον "πολύ παράξενο άνθρωπο" για μια "πολύ παράξενη υπόθεση" θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου.
Ο Κόλμπορν, που επιμένει ότι είναι αθώος, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ετεροθαλής αδελφός του κατήγγειλε ότι βρήκε στο σπίτι της οικογένειας στο Σαουθάμπτον χημικά προϊόντα και "ύποπτα" έγγραφα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έψαχνε στο Διαδίκτυο τρόπους για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών ενώ είχε αγοράσει χημικά, μάσκες για την προστασία του, σύριγγες και πλαστικά γάντια.

Στο ημερολόγιό του ο 37χρονος έγραφε ότι ήθελε "να φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι του Καρόλου", του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, που είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής. "Τον προστατεύουν, αλλά όχι υπερβολικά. Θα θυσίαζα τη ζωή μου για έναν πυροβολισμό. Σκοτώστε τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ για να γίνει βασιλιάς ο Χάρι. Σκοτώστε τους τυράννους", έγραφε ξεχνώντας προφανώς ότι ο Ουίλιαμ την εποχή εκείνη είχε ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι που προηγείται του Χάρι στη σειρά διαδοχής.
Από τις 2 Μαΐου, ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έχουν και ένα κοριτσάκι που επίσης προηγείται του Χάρι.

"Θέλω μαζικά αντίποινα, μια τρομοκρατική επίθεση που θα προσελκύσει την προσοχή στα βάσανά μας, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των αδελφών μου σε όλον τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να παρακολουθήσει τη μεταμόρφωσή μου, αυτήν ενός εκπροσώπου της φτωχής κοινότητας των κοκκινομάλληδων που συνεχώς την υποτιμούν, σε έναν στρατιωτικό τρομοκράτη", είχε γράψει στις σημειώσεις του ο Κόλμπορν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ