Good Νews: Four Seasons στη Μύκονο & μεγάλη επένδυση από τη Σαουδική Αραβία στην Ανάβυσσο‏

Για μεγάλη επενδυτική κίνηση επιχειρηματικού ομίλου από τη Σαουδική Αραβία κάνει λόγο η εφημερίδα Καθημερινή σε σημερινό της δημοσίευμα.   

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επένδυση γίνεται στον τομέα του τουρισμού ενώ όπως αναλυτικότερα αναφέρεται, αφορά τον μετοχικό έλεγχο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του παραλιακού συγκροτήματος Eden Beach Resort στην Ανάβυσσο.  Όπως αναφέρει στην «Καθημερινή» ο κ. Αλκης Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Πυραμίς Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρείας του Eden Beach Resort –που βρίσκεται στο 47ο χλμ. επί της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου– ο νέος μέτοχος ήδη προχώρησε σε ανακαίνιση των λουτρικών εγκαταστάσεων της πολυτελούς μονάδας δυναμικότητας 250 δωματίων.   Παράλληλα, έχει σχεδιάσει επενδυτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων και του περιβάλλοντος χώρου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι ο νέος μέτοχος στο πλαίσιο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες, προχώρησε σε αύξηση κατά 50% του προσωπικού της μονάδας στην αιχμή της σεζόν φθάνοντας σε αριθμό τα 150 άτομα.  

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, και η ολοκλήρωση της εξαγοράς έκτασης –που διαθέτει ημιτελή οικοδομική κατασκευή– στη Μύκονο από ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών, στην οποία σχεδιάζεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε προσύμφωνο που υφίσταται με τη Four Seasons Hotels Resorts, προκειμένου η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα να αναλάβει τη διαχείριση του πολυτελούς συγκροτήματος.   Εκ των μετόχων της Four Seasons Hotels and Resorts είναι η εταιρεία Kingdom Holdings του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ και η εταιρεία Cascade Investment Management, η οποία ελέγχεται από τον Μπιλ Γκέιτς. Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είχε επισκεφθεί πέρυσι την Ελλάδα τόσο σε επίσημο επίπεδο όσο και για να κάνει διακοπές. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρίγκιπας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα μας.  

Η Καθημερινή σημειώνει πως την περίοδο αυτή, το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από ομίλους αμερικανικών και ρωσικών συμφερόντων που έχουν ήδη επιχειρηματική παρουσία στην ξενοδοχειακή αγορά της Χαλκιδικής είναι μεγάλο, ενώ πληροφορίες στο ρεπορτάζ της κάνουν λόγο για ένα ακόμη μεγάλο επενδυτικό μέτωπο που ανοίγει στην παραλιακή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ