Made in Greece ο William Μαργαρίτης ο νέος Αντιπρόεδρος της HILTON - Έφυγε 8 χρονών από την Ελλάδα

Καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου Εταιρικών Σχέσεων ανέθεσε η Hilton Worldwide στον Γουίλιαμ Μαργαρίτη, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει στα τέλη Αυγούστου με βάση στα κέντρα λήψης αποφάσεων της εταιρίας στο ΜακΛίν της Βιρτζίνια.

Ο κ. Μαργαρίτης εργαζόταν τα τελευταία 15 χρόνια ως αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Επικοινωνίας και Επενδυτικών Σχέσεων στην FedEx Corporation. Είναι Έλληνας ομογενής που μετακόμισε στις ΗΠΑ μαζί με την οικογένειά του όταν ήταν 8 ετών.Στην Χίλτον, θα αναλάβει την επίβλεψη της εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας, τις σχέσεις με τη κυβέρνηση και την παγκόσμια εταιρική υπευθυνότητα. Θα αναφέρεται στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hilton Worldwide, Christpher J. Nassetta και θα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρίας.Μετά από εκτενή έρευνα, ο Γουίλιαμ ξεχώρισε για τις ηγετικές και αξιοσέβαστες ικανότητές τους με αποδεδειγμένη εμπειρία, εξηγεί ο κ. Nassetta.

Όπως είπε, το εύρος των εμπειριών του θα βοηθήσει την εταιρία να κτίσει, να ισχυροποιήσει και να εκτελέσει μια ενσωματωμένη στρατηγική που θα αναβαθμίσει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία και την ικανότητά της να διαφοροποιηθεί στην αγορά.Ο κ. Μαργαρίτης έχει 33 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, κατά τα οποία έχει διαχειριστεί πολλές πλευρές της εταιρικής επικοινωνίας και του μάρκετινγκ, κυβερνητικές, επενδυτικές και υπαλληλικές σχέσεις.Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην FedEx, το πρόγραμμα επικοινωνίας της εταιρίας αναγνωρίστηκε ως «το καλύτερο της τάξης του» έπειτα από αξιολόγηση της πειθαρχίας στη διαχείριση της εταιρικής φήμης.  

Επίσης, είναι πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης εκτελεστικών στελεχών εταιρικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, Arthur W. Page Society.Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Bechtel International, με βάση στο Λονδίνο και ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας μάρκετινγκ για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη ΝΔ Ασία.Εργάστηκε, ακόμα, στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα, σε διαφορετικά τμήματα μιας εταιρίας.Διαθέτει μακρά εμπειρία στις κυβερνητικές σχέσεις ενώ το 1984 εργάστηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Μίτσιγκαν για την καμπάνια επανεκλογής Reagan-Bush «Είναι τιμή μου που μπαίνω στην οικογένεια της Χίλτον και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω το ρόλο μου στην ανάπτυξή της, λέγοντας την ιστορία της κουλτούρας της στους μετόχους της σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Μαργαρίτης.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ