Ραχόι - Μέρκελ μαζί στο Βερολίνο: Αν η Ελλάδα τηρήσει τις συμφωνίες έχει μέλλον - Η κρίση δεν ξεπεράστηκε‏

Αν η Ελλάδα τηρήσει τις συμφωνίες, τότε έχει μέλλον, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση στην ΕΕ δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σημείωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τους κανόνες της ευρωζώνης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απέδωσε τα εύσημα στην Ισπανία, δηλώνοντας ότι η χώρα της Ιβηρικής βοηθά την Ευρώπη να βγει σταδιακά από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω η νομισματική ένωση.

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Μαδρίτη σημείωσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο, υπογράμμισε ότι η πορεία της Ισπανίας συνιστά το καλύτερο παράδειγμα πως έχουν γίνει σωστές κινήσεις στην Ευρώπη.
Πέραν της οικονομίας, το άλλο μείζον θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν το μεταναστευτικό.
Ο Μ. Ραχόι χαρακτήρισε το μεταναστευτικό, την μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο και την μετανάστευση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ