Μόλις η top woman Μαρίσα Μάγιερ έδωσε 857 εκατομμύρια ευρώ για το Tumblr κι ανέβασε ψηλά τη yahoo: Γνωρίστε τη γυναίκα που κατακτά το διαδίκτυο (φωτό - βίντεο)

Μια αγορά που θα αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη του Internet και θα επαναφέρει την Yahoo! ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες, πραγματοποίησε η διευθύνων σύμβουλος της πάλαι ποτέ κραταιάς μηχανής αναζήτησης, Μαρίσα Μάγιερ: Έδωσε τελικά 1,1 δισ. δολάρια (περίπου 857 εκατ. ευρώ) για να εξαγοράσει την πλατφόρμα για μπλογκ Tumblr.

Μια αγορά που θα αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη του Internet και θα επαναφέρει την Yahoo! ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες, προωθεί η διευθύνων σύμβουλος της πάλαι ποτέ κραταιάς μηχανής αναζήτησης, Μαρίσα Μάγιερ:  Έδωσε τελικά 1,1 δισ. δολάρια (περίπου 857 εκατ. ευρώ) για να εξαγοράσει την πλατφόρμα για μπλογκ Tumblr.



Η Μάγιερ συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! την Κυριακή για να συζητηθεί η πρότασή της για εξαγορά του Tumblr . Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία μέσω πολλών πρακτορείων ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου από την Κυριακή, έγινε σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.



Το Tumblr αποτελεί μια ακόμη τρελή ιδέα στο Internet που βγήκε από το μυαλό ενός νεαρού και έγινε παγκόσμια επιτυχία, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ. Δημιουργήθηκε το 2007 από τον τότε 21 ετών Ντέιβιντ Καρπ, στο δωμάτιό του στο σπίτι της μητέρας του. Μέσα σε μια βραδιά είχε 75.000 χρήστες, τον Ιανουάριο του 2012 φιλοξενούσε πια 42 εκατ. μπλογκ και σήμερα περί τα 110 εκατ. μπλογκ.



Είναι τέτοια η διείσδυσή του που επενδυτές όπως ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έριξαν πρόσφατα 125 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του.



Οπως αναφέρει η WSJ η Μάγιερ, το πρώην στέλεχος της Google που πήγε στη Yahoo! με σκοπό της δώσει πίσω λίγη από την παλαιά της δόξα, έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει την πρόταση εξαγοράς του Tumblr.



Γεννημένη στις 30 Μαϊου του 1975 και με σπουδές στην Πληροφορική και στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μάγιερ θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως στον χώρο της τεχνολογίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Fortune την συμπεριελάμβανε στις 50 ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρηματικού τομέα από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ ψηφίστηκε ως μια από τις «Γυναίκες της Χρονιάς» από το περιοδικό Glamour το 2009.



Επιπλέον, μια και ήταν στην Google από το 1999 (ήταν η 20η υπάλληλος που προσλήφθηκε και η πρώτη γυναίκα αρχιμηχανικός!), η Μάγιερ έχει αποκτήσει πλέον μια πολύ μεγάλη περιουσία λόγω των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της, μετοχές τις οποίες έδινε αρχικά η Google στους εργαζομένους ως μπόνους.



Από το 2010 βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις 50 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου, όντας η νεότερη που το έχει καταφέρει ποτέ σε ηλικία μόλις 37 ετών.



Σε ό,τι αφορά τη μόδα, δηλώνει λάτρης των σχεδιαστών Καρολίνα Χερέρα και Οσκαρ ντε λα Ρέντα. Μάλιστα είχε δώσει 60 χιλιάδες δολάρια σε μία φιλανθρωπική δημοπρασία, προκειμένου να δειπνήσει με τον Ντε λα Ρέντα. Γενικά απολαμβάνει την πολυτέλεια -άλλωστε έχει μεγάλη περιουσία ούσα κάτοχος πολλών μετοχών της εταιρείας, μετοχές, τις οποίες έδινε αρχικά η Google στους εργαζομένους ως μπόνους- και ζει σ' ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο αξίας 5 εκατ. δολαρίων.




Είναι παντρεμένη με τον χρηματιστή Ζάκαρι Μπογκ, ο γάμος τους το 2009 ήταν ένα από τα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς, υποστηρίζει και χρηματικά τους Δημοκρατικούς, ενώ συμμετέχει ενεργά σε πολλά φιλανθρωπικά και πολιτιστικά ιδρύματα. Μία μέρα μόλις πριν ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει το τιμόνι της Yahoo, γνωστοποίησε ότι είναι έξι μηνών έγκυος και ότι περιμένει αγοράκι. Αλλη μια πρωτιά για τη Μάγιερ, καθώς γίνεται η πρώτη έγκυος που αναλαμβάνει τέτοιο σημαντικό πόστο, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως η εταιρεία δεν είχε κανένα πρόβλημα.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ