Αλμυρό κέικ με μπύρα, ζαμπόν και τυρί

Υλικά για 6-7 άτομα 3 αβγά 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 γιαούρτι, στραγγιστό 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2½ φλ. μπύρα, ξανθιά 250 γρ. φέτα, σε χοντρά κομμάτια 250 γρ. ζαμπόν, χοντροκομμένο 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

Υλικά για 6-7 άτομα

3 αβγά
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2½ φλ. μπύρα, ξανθιά
250 γρ. φέτα, σε χοντρά κομμάτια
250 γρ. ζαμπόν, χοντροκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την μπύρα μέχρι να γίνουν ένας χυλός.

Προσθέτουμε τη φέτα, το ζαμπόν, τη ρίγανη, το θυμάρι, τα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε προσεκτικά. Λαδώνουμε τη μεγάλη φόρμα του κέικ ή ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα.

Tip
Στα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε: μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό, άνηθο, μαντζουράνα, φρέσκια ρίγανη ή και πάπρικα, κάρι, τριμμένο μπαχάρι ή λίγο μοσχοκάρυδο.

Πηγή: www.tovima.gr