Σπύρος Σούλης- Ο βασιλιάς της διακόσμησης προτείνει: Κοχύλια παντού, το απόλυτο καλοκαιρινό trend!

Τα κοχύλια είναι φανταστικά για τη διακόσμηση του σπιτιού αλλά δυστυχώς κρύβουν έναν κίνδυνο! Είναι πολύ εύκολο να δείξουν κιτς. Ψάξαμε και βρήκαμε τρόπους ώστε να τα συμπεριλάβετε στη διακόσμηση κάθε γωνιάς του σπιτιού χωρίς να δείξουν κιτς και υπερβολικά.

Μπάνιο

Όταν ακούμε για κοχύλια στη διακόσμηση του σπιτιού, το πρώτο δωμάτιο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το μπάνιο. Ο λόγος είναι η σύνδεση του μπάνιου με το στοιχείο του νερού. Αν και πλέον θεωρείται ένα ξεπερασμένο trend, ωστόσο μπορείτε και πάλι να το υιοθετήσετε στο μπάνιο σας - αλλά με προσοχή! Βάλτε μερικά κοχύλια δίπλα στο νιπτήρα σας χωρίς άλλες υπερβολές.

Αποφύγετε πλακάκια, κουρτίνες, πετσέτες ή οποιαδήποτε μεγάλη επιφάνεια με κοχύλια.
Τουαλέτα

Παλιά συνηθιζόταν πολύ να υπάρχουν κοχύλια στα καπάκια της τουαλέτας. Σας εκλιπαρούμε με το που δείτε την παρακάτω εικόνα διαγράψτε την από το μυαλό σας ή ακόμα καλύτερα βάλτε την στη λίστα του εγκεφάλου σας με «Όλα αυτά τα πράγματα που δεν θα βάλω ΠΟΤΕ στο σπίτι μου».
Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο πιο εύκολος χώρος για να διακοσμήσετε με κοχύλια. Μπορείτε είτε να βάλετε μερικά κοχύλια μέσα σε ένα μπολ ή να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο κοχύλι για να βάλετε μέσα μικρότερα. Αν δεν είστε φαν των πραγματικών κοχυλιών τότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε καδράκια με ζωγραφιστά κοχύλια. Ακόμα και έτσι το σπίτι θα αποκτήσει καλοκαιρινή διάθεση. Dare to try!
Υπνοδωμάτιο

Άλλος ένας χώρος που του ταιριάζουν τα κοχύλια είναι το υπνοδωμάτιο. Ακόμα και εκεί δεν είναι υποχρεωτικό να βάλετε αληθινά κοχύλια.

Ένα σετ από σεντόνια και μαξιλαράκια με κοχύλια θα ενισχύσουν το καλοκαιρινό στιλ του χώρου σας.
Βιβλία

Θυμάστε τον χειμώνα που σας λέγαμε να διακοσμείτε την κρεβατοκάμαρά σας με μερικά βιβλία στα οποία πάνω μπορείτε να βάλετε τις πέρλες σας; Ε λοιπόν τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πέρλες με λευκά κοχύλια ή κοράλλια. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό και ακόμα πιο δροσερό.


Πίνακες

Οι πίνακες είναι πάντα ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσετε στον χώρο σας την κατεύθυνση που θέλετε. Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε όμορφες φωτογραφίες με κοχύλια και να τους βάλετε καδράκια, είτε να κολλήσετε κοχυλάκια και άμμο πάνω σε χαρτόνι και να τα βάλετε σε κορνίζες.
DIY project Ένα αγαπημένο diy project που μπορεί να δείχνει υπερβολικό (είμαστε και εμείς fans του μίνιμαλ - δηλαδή του απλού, λιτού και κατανοητού στιλ) αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον είναι το παρακάτω. Πάρτε κόντρα πλακέ ξύλο, κόψτε το σχηματίζοντας γράμματα και σχηματίστε ό,τι λέξη θέλετε. Κολλήστε πάνω κοχύλια σε διάφορα σχήματα και σχέδια και βάλτε το πάνω από το αχρησιμοποίητο πλέον τζάκι ή ακόμα και μέσα σε αυτό!


Υπερβολή

Η υπερβολή ποτέ δεν δείχνει όμορφα σε ένα σπίτι γι'αυτό καλό είναι να την αποφεύγουμε. Με τα κοχύλια ο έλεγχος μπορεί εύκολα να χαθεί γι'αυτό προσέξτε να μην το παρακάνετε και να μην καλύψετε με αυτά μεγάλες επιφάνειες.
Τα κοχύλια είναι συνώνυμα στο μυαλό μας με τη θάλασσα, οπότε διακοσμώντας με αυτά είναι σαν να ερχόμαστε, ακόμα και ψυχολογικά, ένα βήμα πιο κοντά στις διακοπές που για τους περισσότερους ξεκινάνε από εδώ και στο εξής. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα κρατάει πάνω από 3 μήνες συνήθως, και γι’ αυτό είναι μια όμορφη λύση να το έχουμε μονίμως στο σπίτι μας με τη μορφή διακοσμητικών όπως είναι τα κοχύλια.


Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ