Οι πέντε γυναίκες του Μπερεζόφκι, μία διαθήκη και δεκάδες «χήρες» ερωμένες όλων των ηλικιών στην κηδεία του ρώσου ολιγάρχη 

Εζησε σαν... βασιλιάς, περιτριγυρισμένος από καλλίγραμμες γυναικείες παρουσίες και μέσα σε αμύθητα πλούτη. Το γεγονός δεν εκπλήσσει.

Εζησε σαν... βασιλιάς, περιτριγυρισμένος από καλλίγραμμες γυναικείες παρουσίες και μέσα σε αμύθητα πλούτη. Το γεγονός δεν εκπλήσσει.



Μιλάμε, άλλωστε, για έναν μεγιστάνα με πολιτικές διασυνδέσεις, που από το 1990 και μετά «έλυνε και έδενε» ως ένας από τους ισχυρότερους Ρώσους της υφηλίου. Αυτό που εκπλήσσει, αντιθέτως, είναι το άδοξο τέλος του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ανέβασε στην εξουσία τους Γέλτσιν και Πούτιν, αναφέρει το ethnos.gr.

Ο Μπόρις Μπερεζόφκσι κηδεύτηκε την περασμένη Τετάρτη σε κοιμητήριο της κεντρικής Αγγλίας. Είχε βρεθεί νεκρός στις 23 Μαρτίου στο σπίτι της πρώην συζύγου του, λίγο έξω από το Λονδίνο. Οι βρετανικές αρχές μιλούν για αυτοκτονία, αλλά οι «κακές γλώσσες» διακινούν σενάρια περί δολοφονίας του 67χρονου ολιγάρχη, ο οποίος αφήνει πίσω του, κληρονομιά, μπόλικα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά τόσο με τις συνθήκες θανάτου του όσο και με το ύψος της περιουσίας του.

Λιτή και απέριττη, η κηδεία πραγματοποιήθηκε παρουσία ολίγων συγγενών και φίλων. Μεταξύ αυτών ήταν οι τρεις πρώην γυναίκες του Μπερεζόφκσι, τα έξι παιδιά του, καθώς και τουλάχιστον δύο ερωμένες του. Ο μακαρίτης φημιζόταν, άλλωστε, για την αδυναμία που είχε στο ωραίο φύλο. Οσο για την κληρονομιά του, αυτή πλέον τείνει να λάβει διαστάσεις... θρίλερ.



Η 23χρονη ερωμένη του Μπερεζόφσκι, Κατερίνα Σαμπίροβα, έδωσε το «παρών» στην κηδεία του

Οι «Times» του Λονδίνου υποστηρίζουν πως ο Μπερεζόφσκι άλλαξε τη διαθήκη του εννέα ημέρες προτού πεθάνει, πράγμα που δίνει τροφή σε όσους υποστηρίζουν πως ο 67χρονος ήξερε πως το τέλος ήταν κοντά. Ο Μπερεζόφκσι υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια είχε συγκρουστεί ανοιχτά με τους Πούτιν και Αμπράμοβιτς, ενώ ήταν και στενός φίλος του δολοφονηθέντος πράκτορα Λιτβινένκο.



Η 43χρονη Γελένα Γκορμπούνοβα

Ο Μπερεζόφκσι όρισε ως εκτελεστές της διαθήκης του πέντε πρόσωπα, μεταξύ αυτών τη λαμπερή τελευταία του σύντροφο Ελένα Γκορμπούνοβα και την κόρη του Εκατερίνα Μπερεζόφσκαγια. Ωστόσο, κανείς τους δεν δέχθηκε να αναλάβει την εκτέλεση της διαθήκης, η οποία χαρακτηρίζεται «χαοτική».



Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Μπερεζόφκσι βρισκόταν τα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Παρουσιάζουν, μάλιστα, ως χαριστική βολή, την ήττα του στη δικαστική διαμάχη με τον Αμπράμοβιτς, που του κόστισε πάνω από 150 εκατ. δολ.
Ο Μπερεζόφκσι έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του «Forbes» το 1997 (με περιουσία περίπου 3 δισ. δολ.) και παρέμεινε σε αυτήν μέχρι και το 2009, ενώ το 2012 αυτός υπολογίζεται πως «άξιζε» περί τα 900 εκατ. δολ.

ΟΙ ΡΟΖ ΠΤΗΣΕΙΣ

Ολες οι ερωμένες στην κηδεία

Παντρεύτηκε τρεις φορές και ερωτεύθηκε πολλαπλάσιες, ενώ κυκλοφορούν και φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μπερεζόφσκι «πετούσε» συχνά-πυκνά νεαρές Ρωσίδες (ακόμη και 17 ετών) με αεροσκάφη στο Λονδίνο προκειμένου να του προσφέρουν τις σεξουαλικές τους υπηρεσίες. Κρίνοντας από τη σύνθεση των λιγοστών παρευρισκομένων στην κηδεία του την περασμένη Τετάρτη, οι γυναίκες του δεν τον ξέχασαν. Παρούσες στην κηδεία του ήταν οι ερωμένες, οι φιλενάδες, οι πρώην σύζυγοι καθώς και οι κόρες του.
Μεταξύ αυτών ήταν η 23χρονη Κατερίνα Σαμπίροβα, μια καλλονή που κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ με την οποία ο Ρώσος ολιγάρχης διατηρούσε ερωτικό δεσμό τα τελευταία χρόνια (οι δυο τους είχαν πρωτογνωριστεί το 2008, όταν εκείνη ήταν μόλις 18 ετών και εκείνος... 62).

Από την τελετή δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η τελευταία επίσημη σύντροφός του, η 43χρονη Γελένα Γκορμπούνοβα, με την οποία ο Μπερεζόφσκι διατηρούσε σχέση από το 1996 έως το 2012. Αλλωστε, η Γκορμπούνοβα πλέον είναι και ένα από τα συνολικά πέντε πρόσωπα που ορίστηκαν ως πιθανοί (και μέχρι στιγμής απρόθυμοι) εκτελεστές της διαθήκης του Ρώσου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ