Αναγκαστική προσγείωση 2 καναντέρ στην Λακωνία- Νέα πυρκαγιά στην Αρτάκη

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση - Αυτή την ώρα σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των δύο πιλότων

Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με το ατύχημα ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair CL-215 στη φωτιά της Λακωνίας, το οποίο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Οι δύο πιλότοι του Canadair είναι καλά στην υγεία τους, επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο πύρινο μέτωπο λόγω προβλήματος, που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Ολα συνέβησαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης στο χωριό Φαρακλό

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαιώνεται ότι το αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση είναι ένα CL-215 και επισημαίνουν ότι οι δύο χειριστές του Canadair είναι σώοι. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή μεταβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια αναμένεται να μετακινηθεί και στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες πυρκαγιές στον Καρέα και στην Λακωνία οι οποίες μαίνονται ανεξέλεγκτες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ