29 «κατασκευαστές πλυντηρίων» συνιστούν … Κούρεμα ελληνικού χρέους: Λαγκάρντ, Λιού, Σαπέν

Για το κρίσιμο ζήτημα του ελληνικού χρέους που αποτελεί «αγκάθι» στην συμφωνία, μίλησαν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πολλοί από τους οποίους εμμένουν στο «κούρεμα» του για να καταστεί βιώσιμο. 

Κριστίν Λαγκάρντ: «Η αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να το καταστήσει βιώσιμο»

Σε συνέντευξη που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρν για την αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να το καταστήσει βιώσιμο, μέσω της αλλαγής στο χρόνο αποπληρωμής, στα επιτόκια, αλλά και της εφαρμογής και ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει δυνατή λύση χωρίς απομείωσή του.
 

Τόνισε επισης, για να επιτευχθεί αυτό "μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά μέσα: σημαντική επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής, επιμήκυνση της περιόδου χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων". Με άλλα λόγια, η κα Λαγκάρντ είπε ότι "η βιωσιμότητα του χρέους, μπορεί να επιτευχθεί με άλλες μεθόδους" πέρα από ένα απευθείας 'κούρεμα' του ποσού".

Τζακ Λιου «Πρεπει να επιτευχθεί βιωσιμότητα του χρέους στις επικείμενες διαπραγματεύσεις»


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου, στις συναντήσεις του στο Βερολίνο και το Παρίσι, ο κ. Λιου τόνισε ότι «η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά και αποτελεί βάση για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, ενώ δημιουργεί τις συνθήκες για ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία να επιτευχθεί βιωσιμότητα του χρέους στις επικείμενες διαπραγματεύσεις». Αυτός ο δρόμος, είπε, είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας.
 

Σαπέν: «Πρέπει να γίνει ελάφρυνση  χρέους στην Ελλάδα

Για παράταση των ωριμάνσεων και περίοδο χάριτος, καθώς και μείωση των επιτοκίων για την ελληνική οικονομία μίλησε ο Μισέλ Σαπέν.

Ότι Γαλλία είναι υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Μισέλ Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ελάφρυνση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει παράταση των ωριμάνσεων και περίοδο χάριτος, καθώς και μείωση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ