Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια από τον Γιάννη Λουκάκο

Εύκολα και γρήγορα, μία συνταγή που θα εντυπωσιάσει! 

 
 

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουφλέ
6 αυγά
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
45 γρ. αλεύρι
335 γρ. βούτυρο
335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
Για 600 γρ. παγωτό βανίλια
1 αυγό
300 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. κρόκοι αυγών
90 γρ. ζάχαρη
2 τεμ. βανίλια φυσική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σουφλέ
Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ραμεκίν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 190°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό.

Για 600 γρ. παγωτό βανίλια
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannis.lucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ