Γκασπάτσο καλοκαιρινό με κολιανδρο & λαιμ από τον σουπερ σεφ Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 άτομα    
4 ντομάτες
1 αγγούρι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού χυμός λάιμ
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
τσιπς τορτίγιας για το σερβίρισμα
αλάτι
Ευχαριστούμε τον Β. Δρίσκα και το driskas.com για την παραχώρηση της συνταγής
Προετοιμάζετε τις ντομάτες. Τις χαράζετε στην επάνω πλευρά σταυρωτά, τις βουτάτε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και βγάζετε την φλούδα τους. Τις κόβετε στην μέση και τις πιέζετε για να βγάλουν τα σπόρια τους. Τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζετε το αγγούρι,  βγάζετε το κοτσανάκι και τα σπόρια από την πιπεριά, καθαρίζετε το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβετε. 
Κρατάτε λίγο ψιλοκομμένο αγγουράκι και κόλιαντρο για να γαρνίρετε την σούπα.
Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με 3 φλιτζάνια παγωμένο νερό και τα πολτοποιείτε
Μοιράζετε την σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το αγγουράκι και τον κόλιαντρο.
Συνοδεύετε με τσιπς τορτίγιας.

Who is Who


Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ