Χρωματιστά κάρυ και φλογέρα κοκτέιλ στη σκιά μιας μπανανιάς

Είναι αυτές οι περιπτώσεις εστιατορίων που όταν τα ανακαλύπτεις τυχαία, σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αναρωτιέσαι μήπως έκανες την τύχη σου. 

Μπορεί να σας έχει συμβεί ξανά σε – κυρίως- ασιατικά εστιατόρια, που προσφέρουν παραδοσιακές μεν, εξευγενισμένες δε γεύσεις μακριά από τον τόπο τους. Τέτοια παραδείγματα είναι το βιετναμέζικο Monsieur Vuong στο Βερολίνο ή το κορεάτικο Kimchee στο Λονδίνο. Σε πείσμα του κανόνα ο οποίος θέλει τα εστιατόρια με εθνικές κουζίνες που βρίσκονται σε αλλοδαπή χώρα να υστερούν σε νοστιμιά (π.χ. γιαπωνέζικο στις Βρυξέλλες, κινέζικο στην Ρώμη), κάποια τα καταφέρνουν περίφημα. Στην ίδια λίστα, αν και πολύ καινούργιο στην πιάτσα, τοποθετείται και το αθηναϊκό Budοo Urban Thai, που κάνει τα επίσημα εγκαίνιά του την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Απαλλαγμένο από κάθε φανταχτερό στολίδι, που χαρακτηρίζει την αίγλη του πληθωρικού βασιλείου του Σιάμ, το Budoo είναι ντυμένο με μια κομψή 70’s φορεσιά. Έντονα χρώματα, πορτοκαλί και ζεστά κίτρινα, γεωμετρικά σχήματα, μεγάλα φωτιστικά και ένα μπαρ καταμεσής. Η ατμόσφαιρα φτιάχνει τη διάθεση και νιώθεις από την αρχή πως θα περάσεις πολύ καλά. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα –σφραγισμένο- αίθριο με μια μπανανιά, exotic touch. Το μπαρ είναι φτιαγμένο από δεκάδες ξύλινους κύβους και στολίζεται με μια κορόνα- προθήκη για το αλκοόλ. Εκτός από premium αποστάγματα, σερβίρονται 12 κοκτέιλ ( μπορείτε να επιλέξετε με την ευλογία του Κρίσνα, του Βίσνου και άλλων θεοτήτων, σύμφωνα με τους οποίους έχουν κατηγοριοποιηθεί). Τα κοκτέιλ φτιάχνει ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης, με ελληνικά και ασιατικά υλικά, αρκούντως πικάντικα και δροσερά, συνοδεύουν το φαγητό αλλά όχι απαραίτητα.

Μπορείτε να καθίσετε στα λίγα τραπέζια μπροστά στο μπαρ ή έξω, στην ωραία βαβούρα της στοάς. Εδώ να πούμε πως ο ιδιοκτήτης Μίλτος Επιθυμιάδης έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στη μουσική και συχνά θα δείτε γνωστούς djs της πόλης στα decks.

Το μενού είναι μικρό, παραδοσιακές γεύσεις από ταϊλανδή μαγείρισσα. Δοκιμάσαμε μια καυτερή σούπα, ροδαλή στο χρώμα, με διακριτικό άρωμα φρέσκου κόλιανδρου και γαρίδες, κρεμμυδάκια, μανιτάρια, με ξινούτσικη επίγευση, εξαιρετική εκτέλεση. Από τα ορεκτικά, πήραμε ρολά σε φύλλα ρυζιού με φρέσκα λαχανικά και αρκετό τζίντζερ, που συνοδεύεται με μια χειροποίητη σάλτσα από αράπικο φιστίκι. Δροσερό ορεκτικό, πολύ νόστιμο, το μόνο παράπονο είναι η μικρή ποσότητα. Πολύ ενδιαφέρον έχει η σαλάτα με καρότο, μάνγκο και ντοματίνια, γλυκοφάγωτη και αρωματική, εξισορροπεί τις πικάντικες και όξινες γεύσεις, στρογγυλεύει τον χαρακτήρα των λοιπών πιάτων που θα βρεθούν στο τραπέζι, γεύσεις έντονες που χαρακτηρίζουν το thai food. Για όσους αγαπούν το σκόρδο υπάρχει και μια ακόμη σαλάτα με καρότο, σκόρδο και τσίλι. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο popaganda.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ