Ο "μεγαλύτερος" ποδηλάτης της Καρδίτσας, Δημήτρης Γιολδάσης

Δεν είναι τυχαίο που η Καρδίτσα είναι σημείο αναφοράς για το ποδήλατο. Την έχουν φτάσει σε αυτό επίπεδο οι άνθρωποι αυτής της πόλης όπως ο Δημήτρης Γιολδάσης ο ζωγράφος με την παγκόσμια αναγνώριση από τα έργα του ήταν όχι απλά λάτρης του ποδηλατου αλλα μέχρι τα τελευταία χρονιά της ζωής του λάμβανε μέρος στον καθιερωμένο ποδηλατικό γύρο.

Ένας διάσημος ζωγράφος λάτρης του ποδήλατου στην Καρδίτσα. Δεν είναι τυχαίο που η Καρδίτσα είναι σημείο αναφοράς για το ποδήλατο. Την έχουν φτάσει σε αυτό επίπεδο οι άνθρωποι αυτής της πόλης. Ο Δημήτρης Γιολδάσης ο ζωγράφος με την παγκόσμια αναγνώριση από τα έργα του ήταν όχι απλά λάτρης του ποδηλατου αλλα μέχρι τα τελευταία χρονιά της ζωής του λάμβανε μέρος στον καθιερωμένο ποδηλατικό γύρο.

Στην Φώτο ο Δημήτρης Φολίδωσης στην δέκατα του 80 (το φωτογραφικό υλικό είναι σπάνιο και αναζητώ ακριβή ημερομηνία και ηλικία του ζωγράφου) ξεκουράζετε στην διασταύρωση στο κεντρικό τότε δρόμο Στ.Λαππα και Πλαστήρα (Άλφα Τράπεζα) ,όπως λένε οι μαρτυρίες, μετά το περάς του ποδηλατικού γύρου της Καρδίτσας.

Ο ποδηλατικός γύρος περιελάμβανε την διαδρομή προς την Μητρόπολη όπου και ο ζωγράφος φαίνεται σε μια ανάπαυλα στην Παπαραντζα στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Στις άλλες Φώτο διακρίνετε ο αριθμός συμμετοχής του ζωγράφου στον ποδηλατικό ίσως κάποιος από τους μάρτυρες μας βοηθήσει αφού δει το οπτικό υλικό που παραχώρησε ο ΦΟΚ (φυσιολατρικός όμιλος Καρδίτσας) και μας βοηθήσει στην συλλογή πληροφοριών. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δημήτρης Γιολδασης έως τα 90 δεν άφησε το αγαπημένο του ποδήλατο

H ηλεκτρονική εφημερίδα karditsaportal ευχαριστεί το ΔΣ του ΦΟΚ για την παραχώρηση αυτών των σπανίων φωτογραφιών. Ο ζωγράφος Δημήτρης Γιολδασης είναι πραγματικά πέραν από ένα κεφάλαιο του Νομού Καρδίτσας και η ιδανική μορφή για την διαφήμιση της Καρδίτσας σαν ποδηλατούπολη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ