Ομπάμα - Μέρκελ πίνουν παγωμένες μπύρες & τρώνε πρέτζελς

Με μπύρες και πρέτζελ υποδέχθηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στη Βαυαρία η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των G7. 

 

Σε δηλώσεις της, λίγα λεπτά αφότου συνάντησε τον κ. Ομπάμα, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για τη φιλία που συνδέει τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, παρά τις διαφωνίες των τελευταίων χρόνων στο θέμα της κατασκοπείας.

«Οι ΗΠΑ είναι φίλη χώρα, ακόμη κι αν έχουμε μερικές φορές διαφωνίες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, δύο «αχώριστων συμμάχων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. 

Ακόμη, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή με την «εταίρο και φίλη» του καγκελάριο στη Βαυαρία, ο Ομπάμα υπογράμμισε τη σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου, τονίζοντας κυρίως την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ρωσική «επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία. 

«Κατά τις δύο επόμενες μέρες στο Σλος Ελμάου πρόκειται να συζητήσουμε το κοινό μας μέλλον, την παγκόσμια οικονομία που δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες, τη διατήρηση μίας ισχυρής και ευημερούσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τους τρόπους αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, την αντιμετώπιση των απειλών από τον βίαιο εξτρεμισμό και την κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σε όλα αυτά τα θέματα είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τη συνεργασία και την ηγεσία της καγκελαρίου σας Μέρκελ».

Έπειτα από τις θερμές αυτές δηλώσεις, οι δύο ηγέτες απόλαυσαν δυο παγωμένες μπύρες στο ηλιόλουστο Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, ενώ έφαγαν και μερικά πρέτζελ. 

Μάλιστα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είπε πως «ποτέ δεν είναι κακή ημέρα για μια μπύρα», προσθέτοντας ότι θα ήθελε πολύ η G7 να είχε συμπέσει με το Οκτόμπερφεστ , τη γιορτή μπύρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ