Vintage Beauty Pics: Ταϊρον Πάουερ ο ωραίος άντρας με την μπριγιαντίνη στο μαύρο μαλλί & το λάγνο βλέμμα

Αμερικανός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γόνος οικογένειας ηθοποιών, ξεκίνησε τη θεατρική του σταδιοδρομία σε εφηβική ηλικία, συμμετέχοντας σε περιοδείες του θιάσου Shakaespear Repertoire Company, ενώ το 1935 εμφανίστηκε στο Μπρόντγουεϊ, στο έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα.
 

Ωστόσο, αναγκάστηκε να διακόψει την καριέρα του ακριβώς στην κορύφωσή της, λόγω της έκρηξης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Με την επιστροφή του στην πατρίδα, έγινε ακόμη πιο δημοφιλής, χάρη στις εμφανίσεις του σε διάφορα θεατρικά έργα: The Dark Is Light Enough, John Brown’s Body κ.ά.

Στον κινηματογράφο, ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε στην ταινία Οι Λόιντς του Λονδίνου (1936) του Χένρι Κινγκ, η εταιρία 20th Century Fox τον επέβαλε σε μια σειρά θεαματικών ταινιών ως νεαρό πρωταγωνιστή, γοητευτικό και ρομαντικό.
Ο Π. έγινε δημοφιλέστατος ερμηνευτής περιπετειών, όπως Το σημάδι του Ζορό (1940) του Ρουμπέν Μαμουλιάν, και ρομαντικών ταινιών με δραματικά στοιχεία, όπως το Αίμα και άμμος (1941), επίσης του Μαμουλιάν.
 

Μετά τον πόλεμο, όταν η δημοτικότητά του δεν ήταν πια τόσο υψηλή, ο Π. επέδειξε μεγαλύτερες ικανότητες στην ερμηνεία της ψυχολογίας των ηρώων του σε έργα όπως Ο ήλιος θα ανατείλει ξανά (1957) του Χένρι Κινγκ και Μάρτυς κατηγορίας (1958) του Μπίλι Γουάιλντερ.
Πέθανε από καρδιακή προσβολή στη Μαδρίτη, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Solomon and Sheba. Εμφανίστηκε συνολικά σχεδόν σε 65 ταινίες.

Επιμέλεια: Ε.Ν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ