6 εύκολες & πρακτικές συμβουλές για τέλειο δέρμα χωρίς κόπο - Όλα όσα προτείνει ο δερματολόγος

Αναζητάς τα μυστικά για μία τέλεια επιδερμίδα; Το να έχεις ένα υγιές, τέλειο δέρμα είναι απλό – αν ακολουθείς τις βασικές οδηγίες της περιποίησης της επιδερμίδας. 

Η Diane Berson, MD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, μοιράζεται μαζί μας τα απαραίτητα καθημερινά βήματα περιποίησης και σε συμβουλεύει να αρχίσεις να τα εφαρμόζεις από σήμερα. Άλλωστε, αυτά είναι τα πράγματα που κάθε δερματολόγος θα ευχόταν να κάνεις για να έχεις μία τέλεια επιδερμίδα!

Κάνε μάσκα μια φορά τη εβδομάδα

Οι μάσκες και η απολέπιση είναι εξαιρετικοί τρόποι να αναζωογονήσεις το δέρμα σου, καθώς τα ενεργά συστατικά τους μένουν στην επιδερμίδα σου περισσότερη ώρα απ’ ότι όταν χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό. Μία φορά την εβδομάδα κάνε στο σπίτι μάσκα προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Για λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, αναζήτησε μάσκες με πηλό που θα απομακρύνουν το λάδι από τους πόρους σου. Για μικτό ή ώριμο δέρμα, χρησιμοποίησε μάσκα με λακτικό ή γλυκολικό οξύ για ήπια απολέπιση.

Να είσαι ευγενική

Είναι πειρασμός να αρχίσεις να τρίβεις τη μάσκαρα μέχρι να κοκκινίσουν τα μάτια σου, αυτό όμως είναι ένα τεράστιο «όχι». Ακούμπησε μαλακά λίγο βαμβάκι βρεγμένο με makeup remover στο βλέφαρό σου, περίμενε 10 δευτερόλεπτα και σκούπισε απαλά τα υπολείμματα της μάσκαρα. Αν χρησιμοποιείς αδιάβροχη μάσκαρα, αυτό θα πάρει λίγο περισσότερο. «Κάνε υπομονή», λέει η Berson.

Πίνε νερό

Μπορεί το δέρμα σου να μην ενυδατώνεται άμεσα από μέσα προς τα έξω, πίνοντας όμως αρκετό νερό μέσα στη μέρα βοηθάς στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και προλαμβάνεις την αφυδάτωση που μπορεί να κάνει το δέρμα σου να δείχνει θαμπό ή ξηρό. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 8 μεγάλα ποτήρια νερό τη μέρα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Το έχεις ακούσει ξανά, είναι όμως σημαντικό να φοράς αντηλιακό δείκτη κάθε μέρα. Η Berson συστήνει ένα ευρέος φάσματος αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο. Αυτό θα σε προστατεύσει από τις ακτινοβολίες UVB και UVA που μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα σου (ναι, ακόμη και μέσα από τα παράθυρα) προκαλώντας βαθύτερες βλάβες από τον ήλιο. Αν είσαι έξω ή δραστηριοποιείσαι στη διάρκεια της ημέρας, ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες.

Χρησιμοποίησε ένα serum

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, δοκίμασε ένα αντιοξειδωτικό serum. Είναι πιο ελαφριά από τα αντίστοιχα ενυδατικά αλλά δουλεύουν μαζί με το δέρμα σου κατά της ακμής και των φραγμένων πόρων με βιταμίνες B, C, και E. Να το χρησιμοποιείς μέρα ή νύχτα με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένα ενυδατικό.

Προσάρμοσε τη ρουτίνα καθαρισμού σου με τη ρουτίνα των προπονήσεών σου

Οι γυναίκες που είναι φυσικά δραστήριες πρέπει να πλένουν το πρόσωπό τους πιο συχνά. Οι ιδρωτοποιοί αδένες γίνονται υπερδραστήριοι και θα μπορούσαν να προκαλέσουν φραγμένους πόρους που οδηγούν σε άλλα δερματικά προβλήματα όπως ακμή. Βεβαιώσου ότι αφαιρείς το makeup πριν τη γυμναστική και απόφυγε τους φραγμένους και πλένε μετά το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ