Last minute beauty tricks: Πώς να ξεπρηστούν τα μάτια γρήγορα & τι να κάνετε με τα άλουστα μαλλιά σας

Άργησες να ξυπνήσεις; Eτοιμάσου σε χρόνο dt με αυτά τα μυστικά.

Σε όλες έχει συμβεί: λίγο που ξενύχτησες, λίγο το ξυπνητήρι που έκλεισες και σε ξαναπήρε ο ύπνος και τώρα έχεις μόλις 15 λεπτά για να ξεπρηστούν τα μάτια σου, να διώξεις τα σημάδια από το μαξιλάρι και να μακιγιαριστείς. Πώς θα τα καταφέρεις όλα αυτά σε τόσο λίγο χρόνο; Χρησιμοποίησε αυτό τον οδηγό για να διορθώσεις γρήγορα ό,τι πρέπει να διορθωθεί

Πρησμένα μάτια

Το πολύ αλκοόλ, μια πίτσα που έφαγες αργά το βράδυ ή ο πολύ λίγος ύπνος μπορούν γενικά να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια σου, δημιουργώντας σακούλες και πρήξιμο.

Γρήγορη λύση: Πάρε ένα παγάκι, πέρνα το κάτω από νερό για να γλιστράει και τύλιξέ το σε χαρτί κουζίνας. Κάνε κυκλικά μασάζ με το παγάκι στην περιοχή των ματιών για μερικά λεπτά για να ανακουφίσεις και να ξεφουσκώσεις τις σακούλες.

Για την επόμενη φορά: Για να είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις τα πρησμένα μάτια έχε στο ψυγείο σου μια κρέμα ή τζελ με συστατικά όπως αγγούρι, αλόη και καφεΐνη. Τα συστατικά αυτά θα σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να κοιμάσαι με το κεφάλι σου πιο ψηλά, σε δύο μαξιλάρια, ώστε να «στραγγίζουν» τα υγρά στη διάρκεια του ύπνου σου.

Γραμμές από το μαξιλάρι

Οι γραμμές ή σημάδια από το μαξιλάρι προδίδουν στη στιγμή ότι σε πήρε ο ύπνος. Αυτές οι παροδικές ρυτίδες συμβαίνουν όταν το δέρμα σου είναι διπλωμένο για μια μεγάλη χρονική περίοδο (δηλαδή: έπεσες ξερή με το κεφάλι χωμένο στο μαξιλάρι).

Γρήγορη λύση: Για να μειώσεις την εμφάνισή τους, κάνε δυο τρία jumping jacks ώστε να τονωθεί η κυκλοφορία και να βελτιωθεί η ροή του αίματος στις συγκεκριμένες περιοχές. Μετά βάλε ένα ενυδατικό με υαλουρονικό οξύ που συγκεντρώνει νερό μέσα στο δέρμα κάνοντάς το παροδικά πιο αφράτο.

Για την επόμενη φορά: Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι ένοχες για τις άσχημες γραμμές του ύπνου επειδή απορροφούν την υγρασία από το δέρμα και προκαλούν τριβή, έτσι είναι πιο πιθανό να «διπλώσει» η επιδερμίδα. Επένδυσε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη που επιτρέπει στο δέρμα να γλιστράει επάνω στο μαξιλάρι, εμποδίζοντας το σχηματισμό γραμμών.
Άλουστα μαλλιά

Όταν δεν υπάρχει χρόνος να λουστείς, πέρνα στην επόμενη καλύτερη λύση: ξηρό σαμπουάν.

Γρήγορη λύση: Κάνε χωρίστρες και ψέκασε ξηρό σαμπουάν κατά μήκος τους και στις ρίζες σου ώστε να καλύψεις τις περισσότερες ορατές περιοχές. Ρίξε το κεφάλι σου προς τα κάτω και ανακάτεψε τα μαλλιά σου για να πάει παντού το προϊόν και να αποκτήσουν όγκο. Έχεις περάσει το σημείο που μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω; Χρησιμοποίησε υπέρ σου τα λιπαρά μαλλιά και δημιούργησε έναν sleek κότσο. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε αλογοουρά και μετά στρίψε την σε κότσο που θα ασφαλίσεις με αρκετές φουρκέτες.

Για την επόμενη φορά: Η μεγαλύτερη παραγωγή λιπαρότητας στο κεφάλι σου συμβαίνει όταν κοιμάσαι. Για να την προλάβεις, ψέκασε ξηρό σαμπουάν στις ρίζες σου το βράδυ ώστε να εκμεταλλευτείς όσο το δυνατό περισσότερο το ατημέλητο look μόλις-σηκώθηκα-από-το-κρεβάτι το άλλο πρωί.

Άτονο δέρμα

Περιορισμένος χρόνος μπροστά στον καθρέφτη σημαίνει ότι περιορίζεις το μακιγιάζ σου στα βασικά: ενυδατική με χρώμα, concealer, κρεμώδες ρουζ και μάσκαρα. γλίτωσε χρόνο αφήνοντας τα πινέλα και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου για να αναμίξεις τα χρώματα.

Γρήγορη λύση: Ξεκίνα απλώνοντας παντού ενυδατική με χρώμα για να εξισορροπήσει ο τόνος της επιδερμίδας σου και να αποκτήσεις τη φρεσκάδα της ξεκούρασης. Μετά, κρύψε τους κύκλους κάτω από τα μάτια και τυχόν σημάδια με concealer. Άπλωσε ένα κρεμώδες ρουζ (ή κραγιόν αν βιάζεσαι τρελά) για να ζωντανέψεις το δέρμα σου και ολοκλήρωσε «ανοίγοντας» τα μάτια σου με αρκετές στρώσεις μάσκαρα.

Την επόμενη φορά: Πρόσθεσε στα καλλυντικά σου μια κρέμα CC που σου προσφέρει ελαφριά κάλυψη και διορθώνει τις κοκκινίλες, ένα καλό concealer και έχε πάντα στην τσάντα σου ένα κραγιόν σε μια ουδέτερη απόχρωση που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ως σκιά, ως ρουζ και φυσικά για τα χείλια σου.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ