Συνελήφθη & η μητέρα της μικρής Άννυ - Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε όλη την χώρα

Τραγικό φινάλε είχε η υπόθεση της 4χρονης, η οποία αναζητούνταν τις τελευταίες μέρες, μετά την εξαφάνιση της από την περιοχή της Ομόνοιας.

Όχι μόνο σκότωσε την 4χρονη Άννυ ο βιολογικός της πατέρας, όπως αποκαλύπτεται σήμερα και επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το έγκλημά του είναι ακόμα πιο φρικαλέο, όπως λένε οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές πηγές λένε ότι το «πτώμα δεν θα βρεθεί ποτέ», καθώς ο πα-«τέρας» το τεμάχισε, το έβρασε σε κατσαρόλα και το σκόρπισε σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ οι αστυνομικοί ίσως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το παιδί είχε βασανιστεί άγρια από τον 27χρονο Βούλγαρο, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Ο ίδιος, αφού ομολόγησε το έγκλημά του, στη συνέχεια είπε ότι είδε τη μικρή να κείτεται στο κρεβάτι νεκρή, και φοβήθηκε ότι όλοι θα πίστευαν πώς αυτός την σκότωσε. Για το λόγο αυτό, όπως είπε στους αστυνομικούς, τεμάχισε το πτώμα της μικρής, το έβρασε με ρύζι και στη συνέχεια το σκόρπισε σε διάφορα σημεία της Αττικής, έτσι ώστε, ακόμα και αν κάποιος το έβρισκε, να θεωρούσε ότι πρόκειται για φαγητό...

Στην αποκάλυψη του φρικαλέου εγκλήματος, με θύμα την 4χρονη Άννυ από τη Βουλγαρία, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση του Βούλγαρου φίλου, στον οποίο κάτι είχε πει ο Σάββας (ο βιολογικός πατέρας της μικρής), όταν πήγε στη Βουλγαρία.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, πλέον, αν και τι γνώριζε η μητέρα της 4χρονης, η οποία φέρεται να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης και για τη μητέρα, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σάββας είπε στην αστυνομία ότι ο λόγος που σκότωσε το κοριτσάκι ήταν η ζήλια, επειδή η μητέρα αγαπούσε περισσότερο το παιδί από εκείνον. Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η εξαφάνιση της μικρής Άννυ είχε δηλωθεί στις 24 Απριλιου

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση, συνδυάζοντας τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, όπου διέμενε ο πατέρας, με πληροφορίες ότι ο 27χρονος ήταν αυτός που δολοφόνησε το άτυχο κοριτσάκι.

Εκτός από τα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα και διασταυρώθηκε ότι ανήκαν στη μικρούλα, οι γονείς της μικρής είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων καταθέτοντας στην αστυνομία. 

Την ίδια ώρα, άνδρες της Ασφάλειας, συνοδεία εισαγγελέα, μετέβησαν στην οδό Αβέρωφ, όπου διαμένει η μητέρα, Ντιμιτρίνα, προκειμένου να την συλλάβουν, καθώς εις βάρος της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Η ανατριχιαστική ομολογία του πατέρα

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ από τον πατέρα της. 

Ο 27χρονος Βούλγαρος ομολόγησε ότι την τεμάχισε, αλλά επιμένει ότι δεν τη σκότωσε ο ίδιος. Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του για τη μοιραία μέρα, όταν συνήλθε από την επήρρεια των ναρκωτικών, βρήκε το παιδί νεκρό στον καναπέ και επειδή φοβήθηκε την αντίδραση της μητέρας, προχώρησε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη. 

Τεμάχισε την κόρη του, και στη συνέχεια έβρασε κάποια μέλη, ενώ άλλα τα πετάξε στη λεκάνη της τουαλέτας και σε σακούλες απορριμμάτων. Φρίκη προκαλεί η λεπτομέρεια ότι μαγείρευε κανονικά τα μέλη, ρίχνοντας μέσα λαχανικά και μπαχαρικά, ώστε μετά που θα τα πετούσε στα σκουπίδια να φαινόταν ότι επρόκειτο για... κανονικό φαγητό!

Σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η μητέρα δεν γνώριζε για τη δολοφονία που έγινε στις 18 Απριλίου, όταν εκείνη έλειπε ακόμα στη Γερμανία. 

Σε βάρος της μητέρας της Άννυ θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ψευδορκία και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Ο 27χρονος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης του, ύστερα από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έγιναν πρώτα γνωστές από τον φίλο του πατέρα που ζει στη Βουλγαρία. 

Υπενθυμίζουμε ότι όταν η μητέρα της Άννυ επέστρεψε από τη Γερμανία, ο πατέρας τής αποκάλυψε ότι έιχε χάσει το παιδί. Οι δύο γονείς πανικοβλήθηκαν και αντί να δηλώσουν την εξαφάνιση της 4χρονης έφυγαν στη Βουλγαρία. 

Εκεί, τους φιλοξένησε ο φίλος του πατέρα, του οποίου η κατάθεση αποτέλεσε '”κλειδί” στις έρευνες της Αστυνομίας. 

Λίγο πριν από τη σύλληψη του πατέρα, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε αίμα σε δείγμα από το διαμέρισμα στη Μιχαήλ Βόδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 4χρονης αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας, η εξαφάνιση της οποίας είχε δηλωθεί την 24 Απριλίου 2015. Δράστης είναι 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας βιολογικός πατέρας του θύματος. Παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει από τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη αύριο (5/5) και ώρα 12.00. 

Η μητέρα της άτυχης Αννυ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής, με βάση συνδυασμό στοιχείων, τα οποία προέκυψαν τόσο από τη μαρτυρία προσώπου του στενού περιβάλλοντος του 27χρονου φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας, όσο και γενετικό υλικό, το οποίο βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς και από μια σειρά άλλες ενδείξεις, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία στους αρμόδιους αξιωματικούς, για την κατάληξη του άτυχου κοριτσιού.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την αστυνομία, ύστερα από τη δήλωση εξαφάνισης που έκανε η 43χρονη μητέρα του κοριτσιού, επίσης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία αρχικά ισχυρίστηκε ότι την απήγαγε κάποια γνωστή της, αλλά στην συνέχεια άλλαξε την κατάθεση της. Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας, η οποία έκανε την προανάκριση, προσήγε τον 27χρονο πατέρα, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, αλλά δεν ομολόγησε και ελλείψει στοιχείων τον άφησαν ελεύθερο. Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, όμως, σχηματίστηκε δικογραφία, με βάση την οποία εκδόθηκε πριν από λίγο ένταλμα σύλληψης για τον 27χρονο, ο οποίος αναμένεται να συλληφθεί από στιγμή σε στιγμή και να εξεταστεί με βάση τα νέα δεδομένα.

Η κατάθεση

Κατάθεση-σοκ από τη Βουλγαρία ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς για φυγή ή αρπαγή του 4χρονου κοριτσιού. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, υποστηρίζουν ότι αυτός ο σημαντικός μάρτυρας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα του είπε ο φίλος του «Σάββας» και η Δημητρίνα Μπορίσοβα κατά τη διάρκεια της 24ωρης παραμονής τους στην γειτονική χώρα. Το ζευγάρι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε στον φίλο του και πρώην συγκάτοικό τους, τι είχε συμβεί στο 4χρονο κορίτσι. Οι λεπτομέρειες των περιγραφών του, οδηγούν τους αστυνομικούς στο τραγικό συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν βρίσκεται στη ζωή, καθώς πολλές από αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ οι συνθήκες θανάτου του κοριτσιού αναμένεται να σοκάρουν την κοινή γνώμη, υποστήριξε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Το ποσοστό, η Άννυ να είναι νεκρή ανέβηκε στο 95% και μόλις το 5% απομένει στην εκδοχή της εξαφάνισης ή αρπαγής της», σημείωνε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η μαρτυρία είναι σημαντική δίνει λεπτομέρειες κάποιες από τις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί. Κάποιες άλλες, σχετικά με τον τρόπο θανάτου του παιδιού, ταυτοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις εργαστηριακές αναλύσεις στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχ. Βόδα, το οποίο εγκατέλειψαν αμέσως μετά την φερόμενη ημερομηνία εξαφάνισή της.
Τα σημαντικά στοιχεία προήλθαν από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, που έμενε μαζί τους στο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα, με τον οποίο συναντήθηκαν όταν πήγαν στη Βουλγαρία στις 22-23 Απριλίου 2015 για να επιστρέψουν την επόμενη μέρα στις 24 και να δηλώσουν την εξαφάνιση του παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Κλιμάκιο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη ταξίδευσε στην Βουλγαρία και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, έλαβαν κατάθεση από τον συγκεκριμένο άνδρα. Σήμερα ο συγκεκριμένος άνδρας ήρθε συνοδεία αστυνομικών στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει ο ίδιος στον Εισαγγελέα και Ανακριτή, ισχυροποιώντας το κατηγορητήριο χωρίς παράλληλα να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταπέσουν οι ισχυρισμοί του.

Οι αναφορές του και οι λεπτομέρειες που παρέθεσε άφησαν έκπληκτους τους αστυνομικούς οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στην Αθήνα για κάποιες από αυτές προκειμένου να προσανατολίσουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις τις έρευνές τους.

Οι Βούλγαροι αξιωματούχοι είχαν ήδη απαντήσει στις ελληνικές αρχές πότε πήγε το ζευγάρι στη Σόφια και πότε έφυγε (22-23 Απριλίου), χωρίς να έχουν μαζί τους το παιδί. Το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε με προτροπή του «Σάββα» υποστηρίζοντας στη σύντροφό του πως εκείνη θα κυνηγούσαν επειδή ήταν η μάνα του παιδιού που… εξαφανίστηκε. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητά τους ότι το ζευγάρι γνωρίζει με ακρίβεια τι έχει συμβεί το παιδί. Τη Δευτέρα ήρθαν και τα πρώτα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με κάποια ευρήματα από την εξερεύνηση του διαμερίσματος. Υπήρξαν σημαντικές ταυτοποιήσεις που επιβεβαίωσαν σημαντικά και κρίσιμα μέρη της κατάθεσης του άνδρα από τη Βουλγαρία, αλλάζοντας τρομακτικά τα δεδομένα της υπόθεσης. Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα γίνουν αύριο Τρίτη, από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ