Η απίστευτη ιστορία της 30χρονης Zoe Nash - Επέζησε από το τσουνάμι του 2004 & από τον σεισμό του Νεπάλ

Η 30χρονη Βρετανή Zoe Nash, μίλησε για την τρομακτική της εμπειρία, αφού επέζησε από το τσουνάμι στην Ταϊλάνδη και από το μεγάλο σεισμό το Νεπάλ. Δήλωσε πως δεν νιώθει άτυχη που ήταν παρούσα στις δύο καταστροφές αλλά «απίστευτα ευλογημένη» που είναι ζωντανή.

Είκοσι χρονών η Zoe βρέθηκε στην Ταϊλάνδη και έζησε από κοντά το μεγάλο τσουνάμι που κόστισε τις ζωές 200.000 ανθρώπων τον Δεκέμβριο του 2004. Ενα γιγάντιο κύμα την έβγαλε στην ακτή κι εκείνη κατάφερε να σκαρφαλώσει κάπου με ασφάλεια.

Η Nash γλίτωσε και το περασμένο Σάββατο από το μεγάλο σεισμό στο Νεπάλ που έχει στοιχίσει τις ζωές σε τουλάχιστον 5.000 ανθρώπους.

Η Nash, εθελόντρια σε πρόγραμμα υγείας στο Νεπάλ μίλησε για τη διπλή δοκιμασία που πέρασε.

«Με δίδαξε να είμαι ευγνώμων για τα βασικά πράγματα στη ζωή και ποτέ να μην τα θεωρώ δεδομένα. Με εντυπωσιάζει η δύναμη των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα», λέει και περιγράφει τη στιγμή του σεισμού: «Βρισκόμουν σε ένα λεωφορείο όταν η γη άρχισε να τρέμει. Ο κόσμος ούρλιαζε πανικόβλητος, μόλις βγήκα έξω κατάλαβα πως έτρεμε ο δρόμος, το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Τα κτήρια κουνιόντουσαν, σηκωνόταν σύννεφο σκόνης, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι. Για δύο ώρες μετά το σεισμό δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου, το σώμα μου ήταν σε κατάσταση σοκ».

Για δύο νύχτες κοιμήθηκε στην άκρη του δρόμου και σε ένα παρατημένο λεωφορείο.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πια τίποτα, είναι απίστευτα σκληρό αυτό που συνέβη εδώ, είναι απελπισία. Θέλω να μείνω να τους βοηθήσω αλλά δεν υπάρχουν προμήθειες», προσθέτει.
Χθες ταξίδεψε στο Δελχί και όπως λέει, δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να βοηθάει τους σεισμόπληκτους. «Αυτό που με κράτησε σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η ανάγκη να βοηθάω τους ανθρώπους. Αφήνω πίσω μου το Νεπάλ με βαριά καρδιά αλλά ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω», δήλωσε στην Daily Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ