Απανταχού coffee addicts, ήρθε η ώρα της δικαίωσης σας: Ιδού τα 8 πιο βασικά ιατρικά οφέλη του καφέ

Οι λάτρεις του καφέ υποκλινόμαστε στο άρθρο αυτό, καθώς μας προσφέρει όχι έναν, αλλά 8 ακόμη λόγους για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας, καθημερινή συνήθεια.

Αντίθετα με τα όσα κατά καιρούς λέγονται για τον καφέ, η αλήθεια είναι ότι σε σωστές ποσότητες φυσικά, μπορεί να μας προστατεύσει από ασθένειες, αλλά και να μας χαρίσει υγεία και ευεξία. 
Το γιατί θα το μάθετε ευθύς αμέσως.

1. Βοηθά στην καύση του λίπους
Η καφεΐνη, που περιέχει ο καφές, στοχεύει στο να βοηθά τη διαδικασία καύσης λίπους, όπως είναι γνωστό αλλά η καλύτερη επιλογή για αυτόν το σκοπό είναι οι πράσινοι κόκκοι καφέ.  Περιέχουν χλωρογενικό οξύ, το οποίο αυξάνει το μεταβολισμό με την αναστολή της απελευθέρωσης της γλυκόζης στο σώμα χωρίς να αυξάνει όμως τους καρδιακούς παλμούς, όπως το κλασικό εκχύλισμα καφέ.

2. Μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ
Τα αντιοξειδωτικά στον καφέ συμβάλλουν στην πρόληψη και προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από βλάβες (ακυρώνοντας στην ουσία την επίδραση των ελεύθερων ριζών στο σώμα). Εκτός από αυτό, η καθημερινή πρόσληψη καφέ βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία σας με την ενίσχυση της δραστικότητας των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.


 
3. Ελέγχει και προλαμβάνει τον διαβήτη
Αν πίνετε 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είστε σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνες. Η αντιοξειδωτική ιδιότητα του χλωρογενικού οξέως αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της προκαλεί τον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

4. Κρατά την καρδιά σας υγιή
Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό το ρόφημα αυξάνει τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στις αρτηρίες λόγω της παρουσίας των αντιοξειδωτικών. Εκτός από αυτό, ο καφές αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, μία ένωση, η οποία μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σας με τη διεύρυνση των αρτηριών. Ωστόσο, το μέτρο είναι το κλειδί για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη του καφέ στην καρδιά σας.


 
5. Προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου
Ο καφές ασκεί θετική επίδραση στο σώμα, θωρακίζοντάς το απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπου καρκίνου, όπως ο καρκίνος του ήπατος, του παχέος εντέρου, του προστάτη, της μήτρας και του δέρματος. Η αντικαρκινική ιδιότητα του καφέ οφείλεται σε αντιοξειδωτικά που μειώνουν το τοξικό φορτίο στο σώμα με την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, τις πιθανές ενώσεις δηλαδή που προκαλούν καρκίνο. Ωστόσο, όταν πίνετε περισσότερα από 4 φλιτζάνια την ημέρα, ο καφές μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

6. Αποτρέπει ασθένειες του ήπατος
Καθώς το ήπαρ διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εξάλειψη των βλαβερών τοξινών από το σώμα, το όργανο αυτό είναι σε αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε το συκώτι σας υγιές. Για να επιτευχθεί αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιείτε 2-3 φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα καθώς αυτή η τακτική βοηθά στην πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος. Αυτό θα σας προστατεύσει και από τις λιπώδεις νόσους του ήπατος, την ηπατίτιδα και αυτοάνοσα νοσήματα, που σχετίζονται με το συκώτι.
 
7. Συμβάλλει στη μακροζωία
Η πρόσληψη του καφέ σε καθημερινή βάση σας κάνει λιγότερο ευπαθείς σε διάφορες ασθένειες, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 25%. Επιπλέον, ο καφές σας κάνει πιο ενεργητικούς, αυξάνει τη μνήμη σας, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και προσφέρει ικανοποίηση και ευτυχία.

Όλη η συνέχεια εδώ - Clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ