Τροποποιήσεις στο ν/σ από Κοντονή για να μην έρθει το ποδοσφαιρικό «Grexit» - Τι ζητούν UEFA-FIFA

Τροποποιήσεις στον νέο αθλητικό νόμο προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη Δευτέρα στη Βουλή, κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. 

Ο κ. Κοντονής έδειξε διαλλακτικός, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «...δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας. Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. 

» Ήδη, από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες» είπε και η δήλωσή του εκλαμβάνεται ως μία μορφή «οπισθοχώρησης» στην κόντρα με τις διεθνείς ομοσπονδίες που απειλούν τον ελληνικό αθλητισμό με το λεγόμενο «Grexit».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού πρόσθεσε ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, την προσεχή Τετάρτη, ενώ οι τελικές θέσεις θα διατυπωθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου.

Από τα παραπάνω είναι πλέον ορατό πως δεν υπάρχει διάθεση για ρήξη με την UEFA και τη FIFA για το περίφημο νομοσχέδιο και όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της πολιτείας, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA. 

Ουσιαστικά, το επόμενο 10ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αντιδράσεις από ΑΝ.ΕΛ. και αντιπολίτευση 

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, πως παρά τις εξηγήσεις του κυβερνητικού στελέχους, η Νέα Δημοκρατία, διά του εισηγητή της, Κώστα Κουκουδήμου, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου: «Ξέρετε τι θα σημαίνει ένα αθλητικό Grexit; Θα καταρρεύσει η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος, προτρέποντας τον Σταύρο Κοντονή να οπισθοχωρήσει, έστω και την ύστατη στιγμή.

Αντίστοιχες ήταν οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επίσης, δεν κρύβουν την αντίθεσή τους. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, τόνισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το αθλητικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ένα Grexit του ποδοσφαίρου είναι πιο ισχυρό από αυτό της οικονομίας. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Ο Κοντονής προσπαθεί να σπάσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά δεν μας λέει με τι θα το αντικατασταθεί. Από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν νομίζω ότι μπορεί να ψηφιστεί. Διαφωνούμε, ναι. Το θέμα θα πάει σε αντιπαράθεση. Δεν μπορείς να καταργείς κάτι χωρίς να υπάρχει πρόταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ