Χρυσοί Σκούφοι 2015: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με κορυφαία Εtrusco & Funky Gourmet‏

Με τη λαμπερή τελετή απονομής που έγινε τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων απέδειξε ότι ξέρει να συναρπάζει, αφού για πρώτη φορά στα 22 χρόνια της ιστορίας του έφερε όχι ένα, αλλά δύο εστιατόρια στην πολυπόθητη κορυφή της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. 

Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι και το αθηναϊκό «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη αναδείχτηκαν καλύτερα εστιατόρια για το 2015 στο γκραν πρι των Χρυσών Σκούφων που διοργανώνουν το «αθηνόραμα» και ο «Alpha Guide», φέρνοντας για πρώτη φορά αέρα συγκατοίκησης στην υψηλότερη θέση των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας. 

Τα γαστρονομικά βραβεία της Ελλάδας απονέμονται κάθε χρόνο στα εστιατόρια τα οποία βαθμολογούνται, ανεξάρτητα από το είδος της κουζίνας τους, με βαθμό από 15/20 και πάνω. Την ευθύνη για την αξιολόγηση και την απονομή έχει η έγκυρη γευσιγνωστική ομάδα του brand «αθηνόραμα».

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα βραβευμένα εστιατόρια, ενώ μείνετε συντονισμένοι αφού θα ακολουθήσουν σύντομα περισσότερα θέματα σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις και αναλυτικό φωτορεπορτάζ από την τελετή της απονομής.

Χρυσοί Σκούφοι

Etrusco 16,5/20 (2 σκούφοι ) Κέρκυρα

Ο Έκτορας Μποτρίνι συνεχίζει να εξελίσσει την παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας, εκφράζοντας την ψυχή διάσημων και μη τοπικών πιάτων με απρόσμενη δημιουργικότητα και εκπλήσσοντάς μας με ευφάνταστους νεωτερισμούς. Χρησιμοποιεί εξαιρετικά υλικά από τον κήπο του, ντόπιους μικρούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες, ενώ επιστρατεύει την τελευταία λέξη της μαγειρικής τεχνολογίας αλλά και tailored made σχάρα με κάρβουνα και προτείνει πιάτα-εικαστικές συνθέσεις που συναρπάζουν. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 
Κορυφαίο πιάτο: Vento di Levante (μια σύνθεση με θράψαλα, homemade σαλάμι, χλωροφύλλη και τσιγαρέλια ) 

Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, 2661093342.

Funky Gourmet 16,5/20 (2 σκούφοι ) Αθήνα

Στη σύγχρονης αισθητικής γαστρονομική έδρα της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου το δείπνο είναι ένα έντεχνα ενορχηστρωμένο τελετουργικό γεμάτο εκπλήξεις και εναλλαγές. Άλλοτε εννοιολογική (conceptual ), άλλοτε αφοπλιστικά αφαιρετική, με την ατόφια γοητεία των υλικών, η μαγειρική τους καλλιτεχνία μαγνητίζει βλέμμα και γευστικούς κάλυκες με ένα σερί από καλοζυγισμένες πιρουέτες δημιουργικότητας και τεχνικής. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 


Κορυφαίο πιάτο: Κακαβιά shabu shabu (σφυρίδα σαν σασίμι με φύλλο σίσο, ζεστός ζωμός και λάδι με λεμόνι ) 

Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727.

Botrini's 16/20 (ένας σκούφος) Αθήνα


 
Ιδιαίτερος σολίστας, ο Έκτορας Μποτρίνι ανασυνθέτει τις μνήμες της ελληνικής γεύσης με τεχνικές σε ένα ενδιαφέρον μενού γεμάτο πειραματισμούς και προσωπικές τροποποιήσεις. Πιάτα όπως μια «άλλη» πίτα γύρος, η θαλασσινή καρμπονάρα και το γλυκό τζατζίκι γίνονται στην ανοιχτή κουζίνα του λευκοντυμένου εστιατορίου του Χαλανδρίου τα συστατικά ενός απρόβλεπτου παιχνιδιού και φέρνουν στο εστιατόριο, εκτός από Χρυσό Σκούφο, ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 
Κορυφαίο πιάτο: Fantasy Lambia, ταξίδι γύρω από το αρνί σε τρία στάδια: φινετσάτη μαγειρίτσα, σπάλα με ξινούτσικα ρεβίθια και πιτάκι 

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324.

Όλη η συνέχεια εδώ - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ