«Έφυγε» η αγαπημένη & αξιολογότατη δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή!

Η αγαπημένη δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή «έφυγε» από τη ζωή εχθές, Πέμπτη 2/4 αφήνοντας την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της βαθιά συντετριμμένους. 

Η δημοσιογράφος έχασε τη μάχη που γενναία έδινε με τον καρκίνο στον Αγιο Σάββα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών που τη φρόντιζαν.

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Ομηρος και στη Δημόσια Σχολή Ξεναγών. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ξεναγός καθώς μιλούσε τέσσερις ξένες γλώσσες.

Μπήκε στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1979 στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη και εν συνεχεία το 1980 στην Αυγή, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 80 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Τα Νέα» από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2009. Τιμήθηκε με το βραβείο Μπότση το 2005. Διακρίθηκε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και ειδικά στο αρχαιολογικό, το οποίο ήταν η μεγάλη της αγάπη. Το υπηρέτησε πιστά, με αμέτρητες επιτυχίες και αποκαλύψεις, κάνοντάς το προσιτό στο ευρύ κοινό. Ξεχωριστή θέση κατέκτησε όμως και στο εικαστικό ρεπορτάζ.

 

Η Παρασκευή Κατημερτζή έγραψε τη δική της ιδιαίτερη σελίδα στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. «Υπήρξε πολιτιστική συντάκτρια με μεγάλη ευσυνειδησία και πάθος, μετρ του αρχαιολογικού ρεπορτάζ, ανήσυχο πνεύμα με ιδιαίτερη δημοσιογραφική ματιά και αγάπη για την πολιτιστική κληρονομιά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. «Πολυγραφότατη, άφησε πίσω της πλούσιο δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο που αποτύπωσε την Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός μορφωμένου και ευαίσθητου ανθρώπου. Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε μια πολυαγαπημένη συνάδελφο».

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 11πμ από τον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Καισαριανής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ