Pibal: Το νέο design ποδήλατο του Philippe Starck και της Peugeot! (εικόνες)

Ο Γάλλος σχεδιαστής Philippe Starck και η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, παρουσίασαν ένα νέο ποδήλατο, το Pibal. 

Ο Γάλλος σχεδιαστής Philippe Starck και η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, παρουσίασαν ένα νέο ποδήλατο, το Pibal. Αφορμή για τον σχεδιασμό του Pibal ήταν η επιθυμία των αρχών της γαλλικής πόλης Μπορντό, να επεκτείνει το πρόγραμμα ανταλλαγής ποδηλάτων που εφάρμοζε σε τοπικό επίπεδο. Το 2011 οι αρχές τις Μπορντό διοργάνωσαν μια ηλεκτρονική έρευνα ζητώντας από τους κατοίκους της πόλης να περιγράψουν το ιδανικό ποδήλατο πόλης. Οι απαντήσεις τους ενέπνευσαν τον Philippe Starck που δημιούργησε ένα διαφορετικό ποδήλατο που κινείται και ελίσσεται όπως ένα κανονικό ποδήλατο αλλά όταν οι συνθήκες το απαιτούν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πατίνι.

Το ποδήλατο-πατίνι είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και έχει έντονα κίτρινα στοιχεία για να γίνεται εύκολα αντιληπτό τη νύχτα. Την κατασκευή 300 ποδηλάτων Pibal ανέλαβε η Peugeot και αναμένεται να είναι στη διάθεση των κατοίκων της Μπορντό τον Ιούνιο, σύμφωνα με το arttravel.gr.

Πρόκειται για μία από τις  μεγαλύτερες ποδηλατούπολεις στην Eυρώπη και τα Pibal θα διατίθενται δωρεάν στους κατοίκους της Μπορντό μέσα από το πρόγραμμα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων για τις μετακινήσεις τους στην πόλη.

Το Pibal παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Philipe Starck κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με την παρουσία του δημάρχου της Μπορντό, Alain Juppé.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ