Με Μποτρίνι, Πέσκια και Καραμολέγκο το 8ο Sani Gourmet της νέας Ελληνικής κουζίνας!

Το φεστιβάλ Sani Gourmet γιορτάζει φέτος τα όγδοα γενέθλιά του με την υπόσχεση να ταξιδέψει τη γαστρονομική μας παράδοση στο μέλλον. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μάλιστα εστιάζεται στη Νέα Ελληνική Κουζίνα.

Το φεστιβάλ Sani Gourmet γιορτάζει φέτος τα όγδοα γενέθλιά του με την υπόσχεση να ταξιδέψει τη γαστρονομική μας παράδοση στο μέλλον. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μάλιστα εστιάζεται στη Νέα Ελληνική Κουζίνα.



Στο Sani Gourmet 2013, από τις 10 ως τις 19 Mαΐου, με κεντρικό σύνθημα «Taking Tradition into the future» στα εστιατόρια του Sani Resort θα παρουσιαστεί φέτος η δημιουργική εκδοχή της Νέας Ελληνικής Κουζίνας αφού προηγήθηκαν το 2011 η αναζήτηση της ταυτότητάς της και το 2012 η οριοθέτησή της με έμφαση στη φιλοσοφία του «100 Miles Practice», όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

Οι αριθμοί: 66 σεφ από 27 χώρες με 38 αστέρια Michelin στο ενεργητικό τους, 219 δείπνα, 10.895 μενού, 8.780 συνδαιτημόνες, 343 δημοσιογράφους από Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία μετράει στη διαδρομή του μέχρι σήμερα το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ γαστρονομίας που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια στη Χαλκιδική.

Αυτή τη χρονιά βραβευμένοι και ανήσυχοι σεφ, όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, ο Νίκος Καραθάνος, ο Νικόλαος Κοντοσώρος, ο Έκτορας Μποτρίνι (του οποίου, το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα βραβεύτηκε ως το καλύτερο στη χώρα φέτος), και πολλοί ακόμα ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να εξελίξουν με το δημιουργικό τους ταλέντο παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, το «κύτταρο» της ντόπιας γαστρονομίας, με το βλέμμα στο μέλλον και εφόδια τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που παράγει η ελληνική γη.



Στα εστιατόρια του Sani Resort, λοιπόν, για ένα δεκαήμερο, θα ξεχυθούν από τις κουζίνες μυρωδιές γλυκές και τρυφερές, όσο και τα συναισθήματά μας όταν θυμόμαστε τα αχνιστά πιάτα με όσπρια ή λαδερά, μακαρονάδες με ευωδιαστό κιμά, πικάντικες χορτόπιτες και αφράτες τυρόπιτες, εξαιρετικά κρέατα και νόστιμα θαλασσινά, και εκατοντάδες άλλα πιάτα που καθόρισαν τη ζωή και τις μνήμες μας.

Γιατί αρκεί μια μυρωδιά για να ανακαλέσει στο νου εικόνες ξεχασμένες, ντυμένες με τη νοσταλγία της μνήμης. Η δύναμη της όσφρησης, άλλωστε, είναι μεγαλύτερη όταν ξεπηδά από αχνιστά πιάτα που ξυπνούν τη λαχτάρα για γευστικές απολαύσεις γύρω από το τραπέζι, συντροφιά με οικεία πρόσωπα και ζεστές κουβέντες. Ευωδιαστά λαδερά, πικάντικα κρεατικά, κρουστά ψάρια και θαλασσινά, εξωτικά αρώματα μπαχαρικών στροβιλίζονται σε μια εικονική πραγματικότητα που πολύ θα θέλαμε να γίνει ξανά απτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ