Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά, ψητά ντοματίνια & πέστο βασιλικού από τον masterchef Γιάννη Λουκάκο!

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το φινόκιο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.  

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει αρκετά αλλά να είναι τραγανά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Αλατίζουμε και μερικά λεπτά (2-3) πριν θεωρήσουμε οτι το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά που φτιάξαμε στην αρχή (φινόκιο, πιπεριές, κολοκύθι), τα βρασμένα σπαρράγια και φασολάκια και τα ψητά ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τα μυρωδικά.

Σερβίρουμε προαιρετικά με πέστο βασιλικού.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου
100 γρ. φινόκιο, σε μικρά καρέ
80 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
80 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μικρά καρέ
120 γρ. κολοκύθι σε μικρά, καρέ
50 γρ. ελαιόλαδο
1,5 κιλό ζωμός λαχανικών
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ.  κριθαράκι
80 γρ. ντοματίνια ψητά
80 γρ. φασολάκια βρασμένα, χοντροκομμένα
70 γρ. σπαράγγια βρασμένα
80 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. παρμεζάνα
5 γρ. ξύσμα λεμόνι
5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
αλάτι
πέστο βασιλικού

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ