Made in Greece οι λατρεμένες ροζ παστίλιες που άλλοι τις λένε ''ραντεβού'' & άλλοι ''φιλάκια'' από το 1956!

Παστίλιες μαλακτικές του λάρυγγος. Τις προηγούμενες δεκαετίες οι κόκκινες και πράσινες παστίλιες ΒΙΑΠ-ΜΕΝΤΕL, βουτηγμένες στη ζάχαρη, δεν έλειπαν από τις σχολικές τσάντες. Σήμερα παραμένουν απαραίτητες για μια συγκεκριμένη μερίδα φανατικών πελατών. Πριν από περίπου μισό αιώνα ο κ. Αγγελος Παπαδόπουλος, συμβουλευόμενος γαλλικά συγγράμματα σχετικά με την παραγωγή παστίλιας, αρχίζει να την παρασκευάζει σε έναν χώρο του σπιτιού στην οδό Βουτυρά. Σήμερα, οι παστίλιες της ΒΙΑΠ-MENTEL είναι οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων σε όλη την Ελλάδα!

Μέχρι το 1959 η συσκευασία των γίνεται χειροποίητα σε μικρά διάφανα σακουλάκια: «παστίλιες μαλακτικές του λάρυγγος», «παστίλιες αρωματικές- ευχάριστες» και «παστίλιες που ενδείκνυνται διά καπνιστάς - αθλητάς- τραγουδιστάς». Οι παστίλιες παρασκευάζονται με την ίδια συνταγή και το κύριο συστατικό τους είναι το αραβικό κόμμι.Ολα τα συστατικά τους είναι 100% φυσικά.Δεν υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα στην αγορά. Η πράσινη έχει ευκάλυπτο και μέντα για τον λαιμό και τον βήχα και η κόκκινη αρωματίζει την αναπνοή.

 

 

Με το πέρασμα των χρόνων, παίρνουν θέση, όχι μόνο στα ράφια των περιπτέρων ως κλασσικό ελληνικό προϊόν της μικρής λιανικής, αλλά και στην ελληνική κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Σήμερα, περισσότερο από μισό αιώνα μετά, η ΒΙΑΠ MENTEL, πάντα σε ελληνικά χέρια (της οικογένειας Χριστόπουλου που από το 2006 συνεχίζει το όραμα του Άγγελου Παπαδόπουλου), συνεχίζει να γλυκαίνει τους Έλληνες με μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα με αγνά, ποιοτικά συστατικά.


Η εταιρία ΒΙΑΠ MENTEL, πιστοποιημένη κατά ISO 22000, παράγει προϊόντα από αραβικό κόμμι (ένα άριστο μαλακτικό του λαιμού και ταυτόχρονα ένα φυσικό πρεβιοτικό) και φυσικές χρωστικές και αιθέρια έλαια, στα οποία είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης: παστίλιες ευκαλύπτου - μενθόλης, αρωματικές, τεσσάρων φρούτων, μαστίχας, κανέλας, γλυκόριζας και βιταμίνης C. Παράλληλα παράγει και εμπορεύεται σε όλη την Ελλάδα σοκολατένιες ελιές, σοκολατάκια δημητριακών, τρούφα σοκολάτας, τρούφα διακοσμητική και κουφέτα διάφορων τύπων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ