Λαβράκι με σάλτσα μάραθου αρωματισμένη με ούζο από τον Λευτέρη Λαζάρου

Υλικάζωμός ψαριού: 1 λίτρο κρεμμύδια ξερά: 4 ψιλοκομμένασκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένεςμάραθος: 300 γρ. φρέσκος, ψιλοκομμένος ελαιόλαδο: 200 ml και λίγο επιπλέον για το άλειμμακουρκουμάς: 1/2 κουτάλι του γλυκούλεμόνι: 30 ml, ο χυμός ούζο: 40 mlαλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι: 1/4 κουταλιάς της σούπαςλαβράκια: 4 καθαρισμένα από κόκαλα και εντόσθια (300 γρ. το καθένα) άνηθος: λίγος ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα

Υλικά

  • ζωμός ψαριού: 1 λίτρο
  • κρεμμύδια ξερά: 4 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • μάραθος: 300 γρ. φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο: 200 ml και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • κουρκουμάς: 1/2 κουτάλι του γλυκού
  • λεμόνι: 30 ml, ο χυμός
  • ούζο: 40 ml
  • αλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι: 1/4 κουταλιάς της σούπας
  • λαβράκια: 4 καθαρισμένα από κόκαλα και εντόσθια (300 γρ. το καθένα)
  • άνηθος: λίγος ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ζωμό ψαριού, το μάραθο, τον κουρκουμά και το χυμό λεμονιού και βράζετε τη σάλτσα για 25΄. Την πολτοποιείτε πρώτα στο μπλέντερ, την φιλτράρετε μέσα από ψιλή σήτα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το ούζο.
  2. Αλείφετε τα λαβράκια με λάδι, τα αλατίζετε ελαφρά και τα ψήνετε στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό. Σερβίρετε τη σάλτσα σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε τα λαβράκια. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

    Πηγή: www.icookgreek.com