Top Woman η Marta Tous - H Ισπανίδα σχεδιάστρια πίσω από τις σειρές κοσμημάτων TOUS!

Μια γυναίκα δυναμική, δημιουργική και λάτρης της Ελλάδας, η Marta Tous, η Ισπανίδα σχεδιάστρια πίσω από τις σειρές κοσμημάτων TOUS, επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα, επ’ ευκαιρία της παρουσίασης της νέας της συλλογής για το καλοκαίρι του 2015.

«Η έμπνευση προέρχεται από το Μαϊάμι. Τα χρώματα και οι αντιθέσεις της πόλης είναι τα στοιχεία που ήθελα να δείξω μέσα από τις δημιουργίες μου», εξηγεί η ίδια. Οι πολύχρωμες πέτρες, οι αναπάντεχοι συνδυασμοί, αλλά και τα πολύτιμα υλικά, όπως ο χρυσός, το ασήμι και τα διαμάντια, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μίας συλλογής που αποπνέει μια παιχνιδιάρικη νότα φρεσκάδας και παραπέμπει σε εξωτικούς, καλοκαιρινούς προορισμούς. «Αυτό που μου αρέσει στο κόσμημα είναι η δυνατότητα να συνδυάσεις διαφορετικά υλικά με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, τα διαμάντια που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συλλογή ήθελα να έχουν την αίσθηση της κίνησης».

Η νέα συλλογή της Marta Tous είναι εμπνευσμένη από το Μαϊάμι, τον εξωτικό του χαρακτήρα, αλλά και τις αντιφάσεις της πόλης.

Όπως δηλώνει, οι δημιουργίες της απευθύνονται σε καθημερινές, δυναμικές γυναίκες. «Θέλω τα κοσμήματα που σχεδιάζω να μπορούν να φορεθούν εύκολα σε όλες τις περιστάσεις. Αυτήν τη φορά όμως πήγα ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησα κομμάτια πιο προκλητικά».

Η Marta Tous ξεκίνησε να ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση πριν από 20 χρόνια, αρχικά σε διοικητική θέση, στην πορεία όμως την κέρδισε η δημιουργική διαδικασία, με αποτέλεσμα σήμερα να διευθύνει το τμήμα Έρευνας και Σχεδιασμού (R&D). «Κάθε συλλογή ξεκινάει με ένα mood board και στη συνέχεια ο καθένας μας έχει μια ώρα για να σχεδιάσει το καλύτερο και το χειρότερο που μπορεί. Έτσι η διαδικασία είναι σαν ένα παιχνίδι». Η παιχνιδιάρικη διάθεση, εξάλλου, είναι αυτή που χαρακτηρίζει το ισπανικό brand ΤOUS, με σύμβολό του το εμβληματικό αρκουδάκι, το οποίο εμπνεύστηκε η μητέρα της, Rosa Oriol, καθώς περνούσε μπροστά από ένα κατάστημα παιχνιδιών στο Μιλάνο.

Η σχέση της σχεδιάστριας με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα στενή, αφού την επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. «Η ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς είναι πολύ ικανοποιητική και νομίζω ότι σε αυτό παίζουν ρόλο οι πολλές ομοιότητες της ελληνικής με την ισπανική κουλτούρα. Άλλωστε είμαστε και οι δύο μεσογειακοί λαοί».

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ