Εύσημα και από τον Πάπα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το φιλανθρωπικό της έργο (φωτό)

Μια ιδιαίτερη συνάντηση μεγάλης σημασίας είχε χθες η Πρέσβυς Καλής Θέλησης της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καθώς παρευρέθη στο Βατικανό προσκεκλημένη του πάπα Φραγκίσκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, αμέσως μετά την Γενική Ακρόαση που έγινε μπροστά από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ο Πάπας ευλόγησε πιστούς, οι οποίοι κατέφτασαν στο Βατικανό από ολόκληρο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή ακρόαση ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, στον ρόλο των μεγαλυτέρων στην ζωή των παιδιών και στην προσπάθεια της Εκκλησίας να ενθαρρύνει τον δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις γενεές.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παρακολούθησε την τελετή στον χώρο των επισήμων, στην πιο τιμητική θέση δεξιά του, ενώ παρόντες στον χώρο των επισήμων ήταν καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αριστερά του Πάπα.

Από την πλευρά του, ο Πάπας συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για το ανθρωπιστικό της έργο, που πραγματοποιείται με επίκεντρο τα παιδιά.

Αντίστοιχα, η Πρέσβυς Καλής Θέλησης της UNESCO ενημέρωσε τον Πάπα για την πρόοδο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» για την δημιουργία παγκόσμιου δικτύου ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, ώστε κανένα παιδί να μην χρειάζεται να ταξιδεύει σε άλλη χώρα προκειμένου να σωθεί αλλά να μένει κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του. Τον παρακάλεσε, μάλιστα, για τη στήριξη της καθολικής εκκλησίας μέσα από την επαφή με Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του καθολικού κόσμου που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πάντως, επισημαίνεται ότι ο Πάπας τη διαβεβαίωσε για τη στήριξή του, την ενθάρρυνε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και αφοσίωση το έργο της και της έδωσε την ευλογία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ