Made In Greece το Tripsleep, το βραβευμένο application που σε ξυπνάει στην ώρα σου - Δημιουργία 5 νεαρών Ελληνόπουλων!

Το "Tripsleep" είναι ένα mobile app που σου επιτρέπει να κοιμηθείς χωρίς φόβο στα ΜΜΜ, αφού σε ξυπνάει μόλις πλησιάσεις στην στάση που πρέπει να κατέβεις. Η ομάδα των δημιουργών τού αποτελείται από πέντε νέους Έλληνες φοιτητές, ο μεγαλύτερος των οποίων είναι μόλις 23 ετών.
 

Η εφαρμογή – που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα σε τρεις μέρες – έχει ήδη διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Milestones Competition έναντι 45 ομάδων απ' ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συγχρόνως έχει συμμετάσχει στους τελικούς του διαγωνισμού "Get in the Ring" της Νότιας Ευρώπης και έχει αποσπάσει τα καλύτερα δυνατά σχόλια πριν ακόμα βγούμε στην αγορά.
 
Όραμα μας είναι οι άνθρωποι, να ξεπεράσουν το φόβο τους, και να κοιμούνται άνετα ΜΜΜ!

Επιπλέον, πριν λίγες μέρες το Tripsleep έλαβε την δεύτερη θέση στον "Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών", ανάμεσα σε δέκα καινοτόμες startups του ΕΜΠ, και προκριθήκαμε στη τελική φάση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια των Αθηνών.
 
Ο 18χρονος ιδρυτής του, Γιάννης Μπάτας- που είχε και την αρχική ιδέα της εφαρμογής- μας εξηγεί.


 
Tripsleep Who is Who:

Γιάννης Μπάτας –Ιδρυτής της εφαρμογής και πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Γιάννης Καζαντζής - Υπεύθυνος marketing και δημοσίων σχέσεων, και σπουδαστής του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο A.ΤΕΙ Αθηνών.
Γιώργος Μπούμης -IOS developer και απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.
Κωνσταντίνος Ρέππας - Αndroid developer και σπουδαστής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.
Ειρήνη Καστή – Designer και απόφοιτη του Τμήματος Βιομηχανικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Tripsleep;
Η εφαρμογή λειτουργεί με τρία απλά βήματα: 1)Αναζητάς τον προορισμό σου στον χάρτη, κατά την επιβίβαση σου στα ΜΜΜ 2) Επιλέγεις την χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθείς για την άφιξη σου, και 3) κοιμάσαι χωρίς φόβο, και μόλις πλησιάζεις στον προορισμό σου το "Tripsleep" θα είναι εκεί για να σε ξυπνήσει.


 
Και σε τι διαφέρει από ένα απλό ξυπνητήρι το οποίο θα ρυθμίσω να με ειδοποιήσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται συνήθως για να φτάσω στον προορισμό μου;
Το "Tripsleep" βασίζεται στη χρήση GPS, έτσι περιορισμοί όπως η κίνηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων δεν επηρεάζουν αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στον χάρτη και όχι τον χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η λύση του Tripsleep είναι καλύτερη από το να υπολογίζουμε στο περίπου τον χρόνο που θα χρειαστεί να φτάσουμε στον προορισμό μας.
 
Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο φόβος της αποτυχίας, που καθηλώνει μεγάλο μέρος των νέων. Η αποτυχία όμως είναι που σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις. Εξάλλου έχει αποδεδειχθεί ότι οι περισσότερες πετυχημένες start ups τα κατάφεραν στην τρίτη προσπάθεια

Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;
Όλα ξεκίνησαν όταν ήθελα να κοιμηθώ στο ΚΤΕΛ σε μια διαδρομή τριών ωρών από την Αθήνα στην Πάτρα, αλλά φοβόμουν μην χάσω τη στάση μου. Ταυτόχρονα, παρατήρησα ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα πολλοί είχαν αποκοιμηθεί, χάνοντας τον προορισμό τους.


 
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εφαρμογή ξεχωριστή;
Το "Tripsleep" είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της, και καινοτομεί σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές παγκοσμίως αφού προσφέρει παραπάνω λειτουργίες. Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το "Tripsleep" ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS.

Όλη η συνέχεια εδώ - lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ