Τhe Queen: Διθυραμβικές κριτικές για την Έλεν Μίρεν ως βασίλισσα Ελισάβετ στο Broadway της Ν. Υόρκης! (φωτό)

Το 2006, στην ταινία «The Queen», ακόμα και η ίδια η βασίλισσα ομολόγησε ότι εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία της. Η δεύτερη της απόπειρα ως «Βασίλισσα» στο Broadway της Νέας Υόρκης, στέφθηκε και αυτή με απόλυτη επιτυχία. 

Από τους New York Times, μέχρι και την Daily Mail, οι κριτικές είναι διθυραμβικές. Για το έργο αυτό η Mirren υποδύεται την Βασίλισσα σε μια πολύ συγκεκριμένη τέλεση του πρωτοκόλλου της βασιλικής ζωής της, τις εβδομαδιαίες της συναντήσεις με τους Πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας, μια παράδοση που ξεκίνησε από το 1952 όταν ανέλαβε την μοναρχία. 

Η Ελισάβετ γνώρισε 12 πρωθυπουργούς και όπως προτάσσει το πρωτόκολο συναντιόταν μαζί τους για να δώσει την γνώμη της σε ζητήματα πολιτικά, χωρίς όμως να υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος παρόν και χωρίς να καταγράφονται οι συνομιλίες τους.

Έτσι η Μίρεν υποδύεται την 25χρονη Ελισάβετ, ενώ συναντάται με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, μέχρι την σημερινή 88χρονη που συναντάται με τον Ντέιβιντ Κάμερον και σύμφωνα με μια από τις κριτικές «είναι απλά εκθαμβωτική». 

Και σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, σίγουρα θα διεκδικήσει το βραβείο Τόνι για θεατρική ερμηνεία, πιθανώς να το κερδίσει και τότε θα είναι η πρώτη ηθοποιός που βραβεύεται με Όσκαρ και Τόνι για τον ίδιο ρόλο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ