Made in Greece o Στέλιος Χρυσανθόπουλος, ο σχεδιαστής ενός κινητού... σπιτιού - Το Chamfer Home φωτίζεται & θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια!

Έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες του καθένα, ενώ ταυτόχρονα προτείνει έναν απόλυτα νομαδικό τρόπο ζωής.

Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό με τις λιτές και καθαρές γραμμές, αλλά και για τον τρόπο που διαχέεται το φως στους χώρους του. Το Chamfer Home, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό καταφύγιο, και η ιδέα και ο σχεδιασμός του ανήκει στον Στέλιο Χρυσανθόπουλο από την S-Archetype.

Τι σε ώθησε να σχεδιάσεις το Chamfer Home; Το Chamfer Home είναι έκφραση μιας προσωπικής άποψης-εμμονής κατά την οποία πιστεύω πως ο άνθρωπος μπορεί να ζει επαρκώς σε ένα ελάχιστο δομημένο περιβάλλον, αποφεύγοντας την κατανάλωση πόρων για οτιδήποτε παραπάνω και όπως τόνιζε ο ζωγράφος Henri Matisse «Ότι δεν είναι απαραίτητο, είναι επιζήμιο» έτσι και σε αυτή την περίπτωση το Chamfer Home είναι η ελάχιστη μονάδα κατοικίας που προσφέρει στον χρήστη τα απαραίτητα. Ένα δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό του Chamfer Home είναι η δυνατότητα να μεταφέρεται σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο χρήστης, προτείνοντας ένα νομαδικό τρόπο ζωής απελευθερωμένο από την εξάρτηση, που προκαλεί η συμβατική κατοικία, με τον τόπο που έχει κατασκευαστεί.

Οπότε το γενονός ότι μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε σημείο είναι και η ιδιαιτερότητα του.  Ναι, το Chamfer Home είναι μια μονάδα κατοικίας που μπορεί να μεταφέρεται από σημείο σε σημείο και μπορείς να το συναντήσεις σε μια παραλία, στο βουνό ή ακόμα και στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Παράλληλα προσφέρει στον χρήστη ό, τι χρειάζεται για να ζήσει σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο και πολυτελές.

Όλη η συνέχεια εδώ - popaganda.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ