60 Έλληνες αρχιμάγειροι παρουσίασαν την Ελληνική γαστρονομία σε ημερίδα στις Βρυξέλλες

60 Έλληνες αρχιμάγειροι από όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλά σημεία της Ευρώπης ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσουν γαστρονομικά την Ελλάδα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών «Alliance of Liberals and Democrats for Europe» στη Γερμανία κυρίου Γεώργιου Χατζημαρκάκη, παρουσίασε Ελληνική γαστρονομία στην ημερίδα με τίτλο «Increasing Greek agricultural productivity by raising quality» η οποία διοργανώθηκε στις 10 Απριλίου 2013 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες, από το γραφείο του κυρίου Χατζημαρκάκη.



Όπως γράφει το news.travelling.gr, στην εκδήλωση, έγινε παρουσίαση με πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ τοπικά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας, παρουσία 400 προσκεκλημένων.

Η παρουσίαση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η αποστολή υποστηρίχθηκε εκτός από τους κρατικούς φορείς, και από εταιρείες του χώρου οι οποίες συνείσφεραν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια του μπουφέ, Έλληνες Αρχιμάγειρες σέρβιραν τους παρευρισκόμενους δίνοντας τους πληροφορίες σχετικά με τις συνταγές που δοκίμαζαν, αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους.

Τα σχόλια από τους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά τόσο όσων αφορά τα πιάτα, αλλά και αναφορικά με την παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την καλή οργάνωση η οποία υπήρχε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ