TEDxThessaloniki 2013: Η δύναμη του +συν απλώνεται στην κοινωνία στις 13 Απριλίου

Για 4η χρονιά, το TEDx Thessaloniki μια ολόκληρη μέρα έμπνευσης, ψυχαγωγίας, γνώσης, δικτύωσης στις 13 Απριλίου, στο Ολύμπιον.

Για 4η χρονιά, το TEDx Thessaloniki μια ολόκληρη μέρα έμπνευσης, ψυχαγωγίας, γνώσης, δικτύωσης στις 13 Απριλίου, στο Ολύμπιον.



Το θέμα του TEDxThessaloniki 2013 είναι “η δύναμη του +συν”, η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις. Κύριες πηγές έμπνευσης για το φετινό θέμα είναι η θετική ενέργεια που διαχέεται κάθε χρόνο από τη διοργάνωση, αλλά και η ανάγκη να αναδείξουμε έννοιες, στοιχεία και ενέργειες με θετικό πρόσημο, θετική σκέψη και δράση, με σκοπό να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, τώρα που τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Το μήνυμα που διαδίδουμε εδώ και δύο μήνες είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερα “συν”.
Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση είναι sold out και μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι ξεπέρασαν κατά πολύ τους 2.000.

Οι ομιλητές, προερχόμενοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του ακτιβισμού και της τεχνολογίας, θα διαδώσουν ιδέες για το πώς η δύναμη του “συν” γίνεται πράξη. Πρόκειται για διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, με διαφορετικές διαδρομές και εμπειρίες αλλά με κοινό σημείο αναφοράς ότι έχουν να μοιραστούν μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί. Και φέτος ο κατάλογος του TEDxThessaloniki θα είναι μια σύνθεση ξεχωριστών ανθρώπων, διακεκριμένων, αλλά και λιγότερο γνωστών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και για πρώτη φορά με αρκετούς Θεσσαλονικείς, συνδυάζοντας τη διεθνή φυσιογνωμία του TED με τον τοπικό χαρακτήρα των TEDx.



•    Ευθύμης Παπατζίκης, Μουσικός / Νευροεπιστήμονας: «Μουσική και βρέφη»
•    Περσεφόνη Μίττα, Εθελόντρια: «Εθελοντισμός από καρδιάς»
•    Χρήστος Στεργίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της TrueGreece: «Αναζητώντας τη δημιουργικότητα»
•    Κωνσταντίνος Τζούμας, Ακροβάτης της καθημερινότητας: «Η νίκη του καλού»
•    Ηλίας Καλογήρου, Εκπαιδευτικός: «Αιχμαλωτίζοντας τον νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών»
•    Belinda Parmar, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lady Geek: «Το γυναικείο φύλο στον κόσμο της τεχνολογίας»
•    Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδης, Έδρα Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας Sir Donald Gordon, LBS: «Δημιουργία και διασφάλιση αξίας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα»
•    Γιώργης Γερόλυμπος, Αρχιτέκτονας / Φωτογράφος: «Κοιτάζοντας προσεκτικά: η σύνθεση βρίσκεται στο βλέμμα»
•    Ιωσήφ Σηφάκης, Kαθηγητής Πληροφορικής, EPFL / Διευθυντής Έρευνας, CNRS: «Η ζωή μέσα από τον φακό της πληροφορικής»
•    Κατερίνα Σαρρή, Ακαδημαϊκός / Οικονομολόγος: «Επιχειρηματικότητα: Ένα + (συν) στην ποιότητα ζωής μας»
•    Ed Cooke, Κάτοχος Ανώτατης Διάκρισης στην Απομνημόνευση / Συνιδρυτής της Μemrise: «Παιχνίδια μνήμης»
•    Σπύρος Παλούκης, Φωτογράφος / Συγγραφέας: «Το δωμάτιο των ευχών»
•    Λήδα Καράμπελα, Υπεύθυνη για τη Στρατηγική Εταιρικής Φήμης / Coaching Στελεχών Διοίκησης: «Το πλεονέκτημα της ευτυχίας»

Τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα του +συν απλώνεται στην κοινωνία και βρίσκει υποστηρικτές παντού. Παρόλο που πολλοί λένε ότι οι ιδέες σήμερα είναι πολυτέλεια και όλα σκεπάζονται από τον αρνητισμό, το θετικό, η δύναμη του συν, έχει δημιουργήσει προσδοκίες, ανυπομονησία, αισιοδοξία και όλοι μαζί θα ανακαλύψουμε το Σάββατο στο Ολύμπιον πώς ακόμη και στα δύσκολα γίνεται, ή ακόμη και πρέπει, να παραμείνουμε θετικοί και να βάλουμε περισσότερα συν στην καθημερινότητά μας.
 
Το πλήρες πρόγραμμα του TEDxThessaloniki 2013 μπορείτε να το βρείτε εδώ.
 
Σύντομες παραστάσεις θα δώσουν οι: Χοροακροβατική ομάδα του Χρήστου Τριανταφύλλου, 2L8, Ματούλα Ζαμάνη, The Wedding Singers.
 
Τη διοργάνωση, που θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά η Πόπη Τσαπανίδου, επιμελείται αποκλειστικά η ομάδα του TEDxThessaloniki με σκοπό να μεταφέρει την εμπειρία του TED στη Θεσσαλονίκη. Η βασική ομάδα αποτελείται από περίπου 30 μέλη που πλαισιώνονται από τους εθελοντές ημέρας και το Σάββατο θα ξεπεράσουν τα 80 άτομα.
 
 
Πληροφορίες για το TED και το πρόγραμμα TEDx
Το TED αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στόχος του οποίου είναι να προβάλλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η αρχή έγινε το 1984 στην Καλιφόρνια και από τότε στα συνέδρια του TED φιλοξενούνται προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής, των τεχνών, των επιχειρήσεων, του ακτιβισμού που μοιράζονται τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με το κοινό με 18λεπτες ομιλίες. Στη συνέχεια, μέσω του TED.com οι ομιλίες είναι διαθέσιμες για όλους στο διαδίκτυο. Σκοπός είναι να εμπνεύσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται ανεξάρτητες διοργανώσεις που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν το πνεύμα και την εμπειρία ενός TED σε τοπικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.000 ανεξάρτητες TEDx εκδηλώσεις.


Η διοργάνωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του TEDxThessaloniki.
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.tedxthessaloniki.com, press@tedxthessaloniki.com

Το TEDxThessaloniki πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη των:
Premium Partners: Winbank, Wind
Official Airline Carrier: Aegean Airlines
Food Partner: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Institutional Supporters: British Council, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Sponsors: Famous Grouse, Heineken, Coho






Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ