Made in Greece o Μεσσήνιος παραγωγός Χ. Κωνσταντακόπουλος - Νέα πρωταγωνίστρια, η Κ. Μπλάνσετ! (φωτό & βίντεο)

Ο Χ. Κωνσταντακόπουλος της Faliro House «ξαναχτυπά»:Είναι μεταξύ των παραγωγών του «Knight of cups» με τους Κ. Μπέιλ και Κ.Μπλάνσετ που συμμετέχει στη Μπερλινάλε.

 

Ταινία ελληνική, προς το παρόν, δεν υπάρχει που να γνωρίζουμε ότι θα συμμετάσχει στο φετεινό Φεστιβάλ Βερολίνου (5 - 12 Φεβρουαρίου 2015). Κι όμως, το στίγμα της χώρας μας στη 65η Μπερλινάλε θα είναι μάλλον ηχηρό. Πίσω απ' αυτό βρίσκεται ένα όνομα: Χρήστος Κωνσταντακόπουλος. Ο λόγος για τον τρίτο γιο του αείμνηστου εφοπλιστή, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος κατάφερε με εφαλτήριο την περιουσία του πατέρα του να διεισδύσει στον πυρήνα του Χόλιγουντ. Ο παραγωγός της Faliro House έχει χρηματοδοτήσει το «Knight of cups», τελευταία ταινία του Αμερικανού γκουρού του κινηματογράφου, Τέρενς Μάλικ με πρωταγωνιστές τον Κρίστιαν Μπέιλ και την Κέιτ Μπλάνσετ. Το στόρι αφορά την συμβολική παρακμή ενός άνδρα που ζει και εργάζεται μέσα στην παράνοια του Χόλιγουντ

Δείτε το trailer:

Ο Κωνσταντακόπουλος εμφανίζεται επίσης στην ταινία «Queen of the earth» που είναι στο πρόγραμμα Forum της Μπερλινάλε αλλά και στην μικρού μήκους ταινία «Squirrel» του Τόμας Βένγκρις όπου πρωταγωνιστεί η Εμμα Δοξιάδη.

Ο νέος Φίνος;

  Τον έχουν αποκαλέσει νέο Φίνο. Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος απλά είναι μέλος της οικογένειας ιδιοκτητών του πολυτελούς θερέτρου Costa Navarino και εκείνος που αξιοποίησε την ναυτιλιακή αυτοκρατορία κυρίως στο χώρο των κοντέινερ που δημιούργησε ο πατέρας του, μεταξύ άλλων, υπέρ της ΄Εβδομης Τέχνης. Η εταιρεία Faliro House που έχει ιδρύσει από το 2008 έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε πολύ σημαντικές παραγωγές και να χαρακτηρίζεται ως η πλέον ανερχόμενη εταιρεία παραγωγής στην Ελλάδα με μια σημαντική φιλμογραφία.

Λίγες φωτογραφίες του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου θα δει κανείς δημοσιευμένες στα media. Ο 39χρονος γόνος μπορεί να πίνει τα κοκτέιλ του με τον ΄Ιθαν Χοκ στο Costa Navarino απολαμβάνοντας ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, συνηθίζει, όμως, να δουλεύει με το κεφάλι σκυμμένο, συστηματικά, να αποφεύγει τη δημοσιότητα και να «ποντάρει» σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους όπως ο Γιώργος Λάνθιμος και η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη από ελληνικής πλευράς. Σε παραγωγή της Faliro House και σκηνοθεσία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη έγιναν τα γυρίσματα του 7λεπτου φιλμ για την ιστορία του Μουσείου Μπενάκη με αφηγητή τον Γουίλεμ Νταφόε

Η νέα ταινία «Για Πάντα» της Faliro House στις 29 Ιανουαρίου στις αίθουσες

 Εν των  μεταξύ, σπό τις 29 Ιανουαρίου 2015 βγαίνει στους κινηματογράφους η ταινία «Για Πάντα» της Faliro House (Ελλάδα 2014), μια ταινία που έχει παρουσία σε Φεστιβάλ όπως του Ρότερνταμ, του Καϊρου, της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης. Η σκηνοθεσία είναι της Μαργαρίτας Μαντά που έχει υπάρξει βοηθός του Θόδωρου Αγγελόπουλου στις ταινίες «Το βλέμμα του Οδυσσέα», «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα», «Το Λιβάδι που Δακρύζει» και «Η Σκόνη του Χρόνου». Παίζουν οι: Άννα Μάσχα, Κώστας Φιλίππογλου κ.α.

Πηγή: Κατερίνα Λυμπεροπούλου - thetoc.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ